Grad Pazin ugostit će 11. Festival europske kratke priče

0

11. Festival europske kratke priče održat će se od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu, a u domaćem štimungu i ležernoj atmosferi ovogodišnji će festival ugostiti i domaćoj publici predstaviti preko 20 odabranih vrsnih europskih književnika.

Jedanaestom po redu Festivalu europske kratke priče zemlja partner bit će Nizozemska, iz koje nam dolazi Cees Nooteboom, velika književna zvijezda koja se u kuloarima često povezuje s Nobelovom nagradom za književnost. Književnik Joachim Sartorius Notebooma je opisao kao filozofa, bonvivana, vragolana, sanjara i metafizičara, kozmopolita i nomada, kuhara i melankolika. Nooteboom se proslavio prozom i putopisima, a na FEKP-u će predstaviti djelo "Last Afternoon".

Osim vrhunskog Nootebooma, festival će posjetiti, također, vrhunski književnici poput Davida Albaharija, Clemensa Meyera i Gyorgyja Dragomana, a domaće redove predstavljat će Neven Ušumović, Zoran Ferić mnogi drugi.

Pazinski program ugostit će Pučko otvoreno učilište i pazinski Spomen dom Čitanja, dok će se zagrebačka druženja, okrugli stolovi, predstavljanja i razgovori s književnicima održati u književnom centru Booksa, Studentskom centru, kazalištu ZKM, Filozofskom fakultetu i VIP Clubu.

Neformalno otvorenje ovogodišnjeg FEKP-a održat će se u nedjelju, 27. svibnja s već tradicionalnim programom “Čuvajte se: hrvatski umjetnici kuhaju!”, u Zagrebu.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA