I ovog vikenda mnoštvo proizvođača izlaže na tržnici u Puli

17.05.2012 - 07:12
I ovog vikenda mnoštvo proizvođača izlaže na tržnici u Puli

U petak, subotu i nedjelju, 18., 19. i 20. svibnja, u organizaciji udruge Istarski eko proizvod (IEP) i Tržnice d.o.o. Pula, održat će se trodnevni Eko sajam na prostoru Trga 1. svibnja pored zgrade pulske tržnice (kod fontane).

Proizvođači ekoloških prehrambenih proizvoda ponudit će razne ekološki uzgojene i proizvedene proizvode od 9 do 13 sati. Posjetitelji će moći neke proizvode i degustirati. Od svježeg povrća i prerađevina od povrća, žitarica, meda, lavande i lavandinih proizvoda, zdravih i ljekovitih ulja sve do suvenira od maslinovog drva.

Ove će se aktivnosti i nadalje održavati jednom mjesečno na istom mjestu.

U nedjelju, 20. svibnja, gradska tvrtka Tržnica d.o.o. Pula u suradnji sa Udrugom hrvatskih tržnica (UHT) ponovno donosi na pulske tržnice projekt certificiranja proizvođača pod nazivom „Certificiranje seljačke tržnice“.

Certifikat pod nazivom "Proizvod hrvatskog seljaka" uručit će se obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) te tvrtkama i obrtima koji su registrirani za poljoprivrednu proizvodnju.

Ove će godine biti certificirano ukupno 11 proizvođača.  Prigodni svečani program planiran je za 11.45 sati na prostoru pored fontane na Trgu 1. svibnja.

Uručivanje certifikata održano je po prvi puta 2010. godine te je namjera nastaviti s ovom vrijednom akcijom. Uručivanjem certifikata o proizvodnji voća i povrća te još ponekih proizvoda sastavni je dio projekta promicanja domaće poljoprivredne proizvodnje te prodaje voća i povrća garantiranog teritorijalnog porijekla.

Tweet

Posljednje novosti