U Poreču se održava III. Međunarodna konferencija liberala pod nazivom "Izazovi upravljanja u vrijeme krize - liberalni pristup"

16.05.2012 - 12:38
Otvaranje 2. Međunarodne konferencije liberala
Otvaranje 2. Međunarodne konferencije liberala

U Poreču će se 18. svibnja u Istarskoj sabornici s početkom u 9,30 održati III. Međunarodna konferencija liberala pod nazivom „Izazovi upravljanja u vrijeme krize - liberalni pristup“.

Na konferenciji koja predstavlja najvažniji međunarodni događaj na istarskom poluotoku sudjeluju članovi ALDE Grupe iz Europskog parlamenta i Odbora regija, lideri ELDR-a, predstavnici LIBSEEN-a, lideri liberalnih političkih stranaka Jugoistočne Europe, lideri regionalnih stranaka iz Regije, članovi Hrvatskog sabora,vijećnici Županijske skupštine

Istarske županije i članovi predsjedništva IDS-a, ekonomski stručnjaci i politički analitičari. Cilj konferencije je omogućiti forum za raspravu o bitnim ekonomskim pitanjima za trenutno stanje u Europi, te iznijeti predviđanja budućeg razvoja događaja u Europskoj uniji, kao i u jugoistočnoj Europi.

Konferencija će se fokusirati na izazove u upravljanju u vrijeme krize kao i na primjere prakse u upravljanju u Europskoj uniji i zemljama jugoistočne Europe. Također, konferencija želi omogućiti forum za raspravu o iskustvima, kapacitetima i mogućnostima  suradnje među liberalima u Europi, naročito u Jugoistočnoj Europi.

Konferencija se sastoji od tri djela. U prvom djelu konferencije, u djelu Glavni govori govorit će Clucas Flo, predsjednica ALDE GRUPE u Odboru Regija, Dick Roche, bivši ministar za Europske poslove Republike Irske i aktualni potpredsjednik ELDR-a, Europske liberalne i demokratske stranke, Neven Mimica, potpredsjednik Vlade RH i domaćin konferencije, predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić.  U drugom djelu izlagati će prof. Ivan Lovrinović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista. Tema njihovog izlaganja je „Ekonomska kriza i potencijal za razvoj: Izazovi za Europu“. U trećem djelu konferencije, održati će se okrugli stol na temu „Izazovi upravljanja u vrijeme krize -Iskustva iz EU i zemalja jugoistočne Europe“ u kojem će sudjelovati lideri regionalnih i liberalnih stranaka.

Na konferenciji, koja se već tradicionalno održava u Poreču,  prisustvovat će velik broj uglednih predavača iz Zapadne i Jugoistočne Europe, a IDS ima ulogu izgradnje mosta između tih dvaju europskih područja te se afirmira kao regionalni lider, kao stranka koja okuplja i povezuje.

Na konferenciji će svoje viđenje upravljanja u kriznim vremenima iznijeti Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Ivan Jakovčić, koji se nada da će ovaj važan međunarodni događaj polučiti dobrim rezultatima u promišljanju načina upravljanja u vrijeme krize, u koje će se uključiti kolege liberali iz Španjolske, Velike Britanije, Italije, Nizozemske, Irske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i hrvatskih liberalnih stranaka HNS-a i HSLS-a.

Konferenciju organizira Istarski demokratski sabor pod pokroviteljstvom Zaklade Friedrich Naumann (FNST),  European Liberal Democrats (ELDR), Liberalna mreža LIBSEEN.

Tweet

Posljednje novosti