Obitelj Stangl prva preuzela dokumentaciju za Brijuni rivijeru

0
Stefan Stangl, većinski vlasnik obiteljske kompanije Stangl Consult
Stefan Stangl, većinski vlasnik obiteljske kompanije Stangl Consult

Stefan Stangl, većinski vlasnik obiteljske kompanije Stangl Consult, osobno je došao u Pulu kako bi preuzeo ponudbenu dokumentaciju za projekt Brijuni rivijera, i to samo dan nakon objave međunarodnog natječaja. On je prvi potencijalni investitor za taj veliki istarski razvojni projekt izgradnje hotelskih i nautičkih kapaciteta na mjestu napuštenih i devastiranih vojnih lokaliteta od Pule do Fažane, piše Jutarnji list.  

- Nakon što proučimo natječajnu dokumentaciju odlučit ćemo hoćemo li i na koji način uključiti nove partnere – kaže Stangl. Dodaje kako je od početka jasno da financiranje investicije teške 200 milijuna eura ne može nositi jedna obitelj, koliko god bila uspješna u svom biznisu. Kaže da im je plan uključiti partnere koji mogu doći do kapitala na međunarodnom tržištu.

Odaziv Stangl Consulta bio je očekivan, ocjenjuje Jutarnji. Naime, riječ je o investitoru koji je još prije deset godina započeo razgovore s istarskim vlastima o revitalizaciji lokaliteta Katarina-Monumenti, a prednatječaj oglašen prije četiri godine dočekali su s već razrađenim idejnim i projektnim rješenjima izgradnje marine te pratećih hotelskih i komercijalnih sadržaja.

- Točno je, mi smo i dalje zainteresirani za taj projekt jer imamo potpuno razrađenu dokumentaciju, počevši od feasibility studije do detaljne izrade business plana. Sada smo upravo preuzeli natječajnu dokumentaciju koju ćemo proučiti i prema potrebi našu dokumentaciju prilagoditi definiranim uvjetima – kaže Stangl i dodaje da se od 2007. puno toga promijenilo.

U to su vrijeme Stanglovi partneri za ovaj projekt bili Uljanik plovidba i Danko Končar.

- U međuvremenu je izbila velika financijska kriza. Uljanik plovidba fokusirala se na svoj core business, no s Dankom Končarom smo još u kontaktu – ističe Stangl. Pojašnjava da je  njihov projekt osmišljen i planiran kao bezvremenski pa u tom kontekstu protok godina i nije bitan. Inače, Stangl je nezadovoljan činjenicom što se projekt koji su oni financirali bez njihova znanja prenosi u medijima, a čak ga je „prisvojio“ i IDS, objavivši ga na svojim stranicama u okviru promocije Brijuni rivijere.

Stangl se inače u Istri osjeća kao kod kuće, njegova obitelj još je osamdesetih dolazila na odmor u Pulu. Tako su, kaže, stekli poznanstva i prijatelje i zavoljeli taj kraj i ljude.

- Iako je u to vrijeme u Hrvatskoj trajao rat, 1994. smo u slobodnoj zoni uz Uljanik osnovali vlastito brodogradilište za jahte i manja plovila – kaže Stangl.

Izgradili su dvije hale po 3000 četvornih metara sa 4000 četvornih metara manipulativnog prostora i 200 metara privezišta za brodove te uposlili oko 30 ljudi. Poslije je to brodogradilište kupio jedan ruski investitor. Stefanovi su roditelji, dakle, pioniri u gradnji luksuznih jahti u Hrvatskoj, a on 15 godina poslije želi graditi luksuznu marinu, piše Jutarnji list. 

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA