Program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama - Pazin i Liga protiv raka - Pula predstavljaju zbirku pjesama pulskog pjesnika Milana Pačića

14.05.2012 - 10:49
Prostori u kojima djeluje program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama
Prostori u kojima djeluje program Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama

„Liga protiv raka“ Pula ove godine slavi 45. obljetnicu postojanja. Kroz dugi niz godina, ova udruga građana pruža razne oblike besplatne podrške svim dobnim skupinama stanovništva, muškarcima i ženama oboljelim od svih vrsta onkoloških bolesti i njihovim skrbnicima.

Te aktivnosti se provode kroz psihološko savjetovalište, kroz psihoonkološke terapijske grupe, kroz rehabilitacijsko-terapijske keramičarske radionice, kroz individualni i grupni savjetodavni rad Stoma kluba i Kluba laringektomiranih, kao i kroz dugogodišnji rad volontera palijativnog tima.

Glavni cilj provedbe programa Udruge je prevencija malignih oboljenja, podizanje zdravstvene svijesti o brizi za vlastito zdravlje, što ranije otkrivanje malignih bolesti, što brži oporavak i vraćanje na radna mjesta, podizanje kvalitete života oboljelih i članova njihovih obitelji.

Povodom 45. obljetnice postojanja Liga protiv raka - Pula zajedno s programom Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama - Pazin u četvrtak, 17. svibnja u 19,00 sati u Dnevnom boravku Pazin, predstavljaju zbirku pjesama „Žitnica misli“ pulskog pjesnika Milana Pačića.

Milan Pačić rođen je 1961. godine u Puli, gdje živi i radi. U pjesmama prenosi svoj osjećaj nostalgije za tradicijom i običajima. Nadahnut je ljepotama prirode, preispituje svoja razmišljanja o bliskim ljudima, a često, samo kao svjedok, bilježi na papir događanja iz svog života i svog okruženja. Godine 2008. izašla mu je zbirka pjesama „Nek' nam duša nebo ljubi“. Znajući njegov zov za osvajanjima fizičkih i duhovnih ciljeva, nadamo se da će nas i ubuduće poticati na razmišljanja o moćima ljudskog tijela i uma (iz autorove knjige „Žitnica misli“).

Uz predstavljanje autora, stihove će čitati Dorina Tikvicky, uz gitarsku pratnju Ivana Mihovilovića. Udrugu „Liga protiv raka“ predstavit će Danica Kuzmanović – predsjednica Udruge.

Tweet

Posljednje novosti