Poreč dostupan turistima s posebnim potrebama

0

U Poreču je završen četvrti stručni skup u okviru projekta ATTRACT (Activate Tourism Training Resources for accessibles Cities and Towns) partnerstva iz programa za cjeloživotno učenje „Leonardo da Vinci“.

U ponedjeljak 12. rujna u Villi Polesini krenula su predavanja nakon pozdrava dobrodošlice koji je sudionicima uputila Vesna Baranašić, ravnateljica Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča. Predavači su bili školska psihologinja Vilma Bednar s temom Različito, ali isto: Razvijanje socijalnih vještina, zatim psihologinje iz Zdravog Grada Marijana Rajčević Kazalac i Sandra Milotti Ašpan,koje su govorile o Psihosocijalnoj podršci ljudima s posebnim potrebama u Gradu Poreču, te predsjednik Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik,koji je prisutne upoznao s Turističkom ponudom Poreča - grada prijatelja osoba s posebnim potrebama.

Popodne su se predavanja preselila u prostor Gradske vijećnice, gdje su predstavnica touroperatera Saga Holidays Erna Furlan uz pomoć prof. Ljiljana Badrov Frleta i učenika škole govorile o organizaciji koktela dobrodošlice za novopridošle goste hotela. Pročelnik porečkog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin upoznao je sudionike s Arhitektonskim barijerama u Poreču. Nakon kratke pauze krenulo se na dogovor o o daljnjoj provedbi projekta.

Drugog dana nastavilo se ponovno u Villi Polesini, najprije s Natašom Vugrinec, direktoricom Turističkog ureda Vrsara i Tinom Slamar, a zatim Cristina Vojić Krajcer, stručna suradnica Turističke zajednice Istarske županije predstavlja Turističku ponudu Istre - prijateljske regije osobama s posebnim potrebama.

Opći je zaključak da je seminar predstavio Istru i Poreč kao mjesta dostupna osobama s posebnim potrebama, ali nisu zanemarene manjkavosti koje su prisutne u takvom pristupu i na kojima se još mora poraditi, ne bi li usluga i dostupnost takvim osobama bili na što boljoj razini.

Koordinatorica projekta bila je prof. Ticiana Peteh, uz veliku pomoć Tatjane Gulić Pisarević, Danijele Banko i Vojka Mikluša, profesora engleskog jezika TOŠ Antona Štifanića, koji su odradili velik i zahtjevan posao prevođenja.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA