Završen projekt "Reciklirajmo u školi": Pulski osnovnoškolci prikupili 12 tona papira

0

Projekt "Reciklirajmo u školi" provela je Udruga Zelena Istra u suradnji sa Zadrugom osoba s invaliditetom te s osnovnim školama u Puli, tim povodom,11. svibnja, održana je svečanost projekta na kojoj su uz prigodan program dodjeljene nagrade najuspješnijim sudionicima projekta.

U sklopu projekta škole su dobile edukativne plakate, a podijeljeno je i 200 kutija za papir. Organizirano je veliko međuškolsko natjecanje u prikupljanju papira te su učenici prikupili čak 12 tona papira! OŠ Šijana osvojila je prvo mjesto u natjecanju sakupivši čak 5.870 kg, drugo mjesto zauzela je OŠ Kaštanjer koja se također istaknula u natjecanju prikupivši 3.490 kg papira, treće mjesto osvojila je OŠ Monte Zaro sa 740 kg prikupljenog papira.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a nagrade za škole osigurali su Grad Pula, Zadruga osoba s invaliditetom, Metis d.o.o. te Zelena Istra. Škola koja je pobijedila osvojila je projektor i platno, druga nagrada je fotoaparat, a treća nagrada paket štednih žarulja. Sve škole sudionice dobile su i godišnju pretplatu na časopis "Drvo znanja".

Projekt se nadovezuje na gradsku kampanju "Razmisli, odvoji, štedi" te ima za cilj potaknuti učenike, ali i svo školsko osoblje na odvojeno prikupljanje otpada. Za proizvodnju jedne tone papira potrebna su: dva stabla, 240 000 litara vode, 4799 kWh energije. Prema tome zaključujemo da su naši vrijedni učenici spasili 24 stabla, uštedili 28 800 hektolitara vode i 57 588 kWh energije, poručuju iz Udruge Zelena Istra.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa