Učenici iz Poreča snimili film Ekvinocij (video)

0
Snimanje filma (Screenshot: Youtube)
Snimanje filma (Screenshot: Youtube)

Grupa kreativnih učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč okupljena oko školske psihologinje Vilme Bednar započela je s pripremama za obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Sve je zapravo započelo "brain stormingom" u studenom 2011. godine. Početna se ideja nekoliko puta mijenjala, a zatim je dogovoreno: Radit će se predstava! Tako je i bilo, te je 25. studenoga na Trgu slobode u Poreču izvedena predstavu u prostoru pod nazivom Ekvinocij.

Čak osamdesetak učenika sudjelovalo je u finalnoj izvedbi, ali i svim fazama pripreme takve vrste predstave. Nakon toga slijedilo je predstavljanje projekta na Radio Centru. Kako su sami učenici rekli: „Nismo željeli da se projekt završi“ pala je odluka da se snimi film istoimenog naziva kao i predstava.

U suradnji s udrugom UM SAVE iz Poreča snimljen je kratki, ali zato vrlo dojmljiv film koji obrađuje tematiku ovisnosti. Pored članova Udruge na realizaciji filma je sudjelovalo sedmero učenika naše škole: Andrea Matukina, Danijela Ljubičić, Venera Čočaj, Ana Sakač, Ilenia Bajkin, Damir Sergo i Jakša Martić, a režiju potpisuje Mladen Daković. Premijera filma Ekvinocij održana u Kino dvorani pučkog učilišta Poreč. Kako se snimao film možete pogledati u video prilogu.

Plakat filma
Plakat filma "Ekvinocij"

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa