Miletić: Pula je siguran grad, osjećaj sigurnosti je važniji od statistike

0
Boris Miletić, gradonačelnik Pule
Boris Miletić, gradonačelnik Pule

„Mi smo siguran grad. Osjećaj sigurnosti je važniji od određenih informacija temeljenih na krivim podacima“, izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić 10. svibnja kada je na konferenciji za medije izvijestio o donesenim aktima.

Među njima je i zaključak o usvajanju Informacije o stanju sigurnosti na području Grada Pule u prvom tromjesečju 2012. godine.

Kako je kazao, riječ je o redovitom izvješću o stanju sigurnosti. No, novinari su od njega htjeli čuti mišljenje o istraživanju MUP-a po kojem je Pula među najnesigurnijim gradovima u Hrvatskoj.

Naime, u kategorijama zlouporabe droga, imovinskog kriminala, žrtava u prometu i stopi nasilnih kaznenih djela, Pula ima lošu statistiku.

Ipak, Miletić je naglasio kako se građani Pule osjećaju sigurno u svom gradu. „Razgovor s građanima je bolji od statistike“, dodao je.

„Što je jednako važno, u našem se gradu sigurno osjećaju i turisti. A tijekom sezone imamo jako dobru suradnja s policijskim službenicima iz Italije, Slovenije i Austrije, što me posebno veseli“, kazao je Miletić.

Riječ je o kontakt – policajcima koji za trajanja turističke sezone dolaze i pomažu policijskim službenicima PU istarske u radu na terenu, posebice razgovoru sa svojim sunarodnjacima, kako bi za vrijeme boravka u našoj zemlji stekli veći osjećaj sigurnosti. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa