Tullio Fernetich napušta politiku: Cuccurin me razočarao, a Ladonja se izgubila po putu

0
Tullio Fernetich (Foto: Ladonja.org)
Tullio Fernetich (Foto: Ladonja.org)

Tullio Fernetich je podnio ostavku na dužnost vijećnika Skupštine Istarske županije u koju je ušao s Nezavisne liste Plinija Cuccurina. Njegovu ostavku Skupština će službeno prihvatiti na idućoj sjednici, a zamijenit će ga prvi slijedeći kandidat s Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

Fernetich mi je potvrdio ovu informaciju, rekavši da se razočarao i da je posve izgubio volju za bavljenje politikom. „Doduše, na početku mandata je među članovima Ladonje postojao dogovor da godinu, dvije prije isteka mandata svoja mjesta u Skupštini prepustimo drugim članovima liste, ali je Cuccurin u međuvremenu zašutio, a ja nemam namjeru nastaviti s takvom politikom“.

Na naše pitanje je li se razočarao u Plinija Cuccurina, Fernetich nam je rekao da se „Ladonja malo izgubila po putu“, te da nakon što je Cuccurin zašutio nema nikakvih aktivnosti.

„Očekvao sam konstruktivnije rasprave među članovima Ladonje, a ne da se samo bespogovorno dižu ruke. Dugo sam godina u politici i svojim sam iskustvom mogao puno pomoći, a ne da tamo budem samo radi broja. Stoga je bolje da svoje mjesto prepustim nekom drugom“, rekao mi je Fernetich, koji nije član političke stranke Ladonja, ali je njegova nezavisna općinska lista u ljeto 2008. godine pristupila udruzi Ladonja. Fernetich je bio i jedan od četiri kandidata na Ladonjinim predizborima za župana.

Tullio Fernetich je političku karijeru započeo u IDS-u, dva je mandata bio načelnik Općine Brtonigla, a potom je sedam godina obnašao funkciju delegata Agencije lokalne demokracije za Istru pri Europskoj komisiji. No, posljednjih godina široj javnosti je poznatiji kao uspješan poduzetnik. Naime, njegov hotel San Rocco u Brtonigli u nekoliko je navrata proglašavam najboljim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa