U Rojcu samostalna izložba Marine Orlić

0
Kiklop Sajma knjige u Istri, rad Marine Orlić
Kiklop Sajma knjige u Istri, rad Marine Orlić

U sklopu projekta Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju nastavlja se program „Stvoreno u Rojcu“ kojim se široj javnosti predstavlja raznolikost sadržaja Društvenog centra Rojc u jedinstvenom zajedničkom prostoru, Dnevnom boravku.

Svibanjski „Stvoreno u Rojcu“ predstavit će samostalnu izložbu skulptura Marine Orlić. Skulpture autorice bit će izložene u Dnevnom boravku Rojca, u prizemlju zgrade, od 11. do 18. svibnja 2012. godine.

Otvorenje izložbe bit će sutra, 11. svibnja, u 20 sati.

Organizator događaja je Udruga Seasplash u suradnji sa Savezom udruga Rojc i Gradom Pula uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sponzori su B.R. design i Agroprodukt.

Marina Orlić rođena je 1958.g.u Puli. Profesionalno se bavi keramikom, kiparstvom i slikarstvom kao samostalna umjetnica.

Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre (HDLU Istre) i Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti Hrvatske.( ULUPUH).

Izradila je nekoliko javnih radova u Puli, Medulinu, Pomeru ( Hrvatska) i  Mostaru (Bosna i  Hercegovina).

Radila je restauracije zidnih slika na nekoliko spomenika  kulture u Istri.

Njeni radovi zastupljeni su u knjigama: "Povijest moderne keramike u Hrvatskoj" i "Suvremena keramika u Hrvatskoj" autorice prof. M.Baričević, te u nekoliko javnih i privatnih zbirki umjetnina.

Suosnivačica je i predsjednica Centra za oblikovanje keramike- Krater. U suradnji sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli održava keramičke radionice za učenike kiparskog odjela.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa