Mladić iz Žbandaja krao po turističkom naselju

0

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom iz Žbandaja, utvrdila osnovanu sumnju da je počinio dva kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, mladić je tijekom lipnja 2009. godine u dva navrata provalio u pet apartmana u turističkom naselju na području Poreča, tako što je nasilno otvorio balkonska vrata, a potom je iz unutrašnjosti apartmana ukrao novčanike, bankovne kartice, dokumente, fotoaparate i mobitele, čime je četvero državljana Švedske i jednog državljanina Njemačke, oštetio za oko 8 tisuća kuna.

Osim dviju provala, 21-godišnjak je tijekom lipnja u istom turističkom naselju počinio i jednu krađu. Za vrijeme dok je u apartmanu spavao 39-godišnji državljanin Švedske, mladić je ušao u sobu kroz otvoreni prozor te ukrao digitalni fotoaparat, kameru i dva novčanika, oštetivši time švedskog turista za oko 4 tisuće kuna.

Protiv 21-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa