Istarski studenti na mjestu zločina: Krađa stope dinosaura ukazala na lošu srb o istarskoj baštini

0

Predavanje o mitološkim pričama u Istri istaknutog novinara Davora Šišovića održano protekle subote, 5. svibnja na 18. Istrijadi u Lanterni potaknulo je Klub studenata Istre „Mate Balota“ da se osvrne na nedavni zločin – krađe stope dinosaura iz mjesta Lovrečica. Naime, nakon što je Šišović održao inspirativno predavanje o istarskoj mitologiji, ističući spomenutu sramotnu krađu, članovi Uprave zagrebačkog studentskog kluba, Sanjin Vrbnjak i Dorian Siljan, odlučili su u ime svih studenata posjetiti Lovrečicu. Slikavši se na mjestu sa kojega su ukradene stope, željeli su skrenuti pažnju na ovaj zločin i potaknuti na bolju skrb istarske baštine.

"Šišović je svojim predavanjem ukazao na raznoliko kulturno bogatstvo u Istri o kojem malo tko  zna, a još manje mari. Zbog toga, nakon samog predavanja odlučili smo posjetiti Lovrečicu i položiti cvijeće na mjesto s kojega su ukradene stope te tako ukazati na problem neadekvatne brige o našoj kulturnoj baštini", kazao je Siljan iz Uprave KSI „Mate Balota“.

Inače, proteklog se vikenda u Lanterni održala 18. Istrijada koja okuplja redovne članove istarskih, studentskih klubova u Puli, Rijeci, Trstu i Zagrebu. Uz zajedničko druženje i odlično predavanje Davora Šišovića, studenti su sudjelovali na raznim radionicama te tako ove godine uspješno okončali popularno zvanu „punoljetnu Istrijadu“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa