Za razliku od slike s iseljenicima, s osnivačem Pink Floyda Jakovčić se nije slikao ni mobitelom

0
Župan Jakovčić s istarskim iseljenicima u New Yorku.
Župan Jakovčić s istarskim iseljenicima u New Yorku.

Predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić nije bio na svečanom predstavljanju izbornog programa Kukuriku koalicije u zagrebačkoj Tvornici, pa su neki nacionalni mediji već počeli špekulirati da je Nino namjerno propustio ovaj događaj.

Kao da je znao za te sumnje, istarski župan se dan nakon skupa u Tvornici oglasio iz SAD-a, gdje se nalazi u višednevnom boravku. Kao dokaz svog boravka u Americi, župan je medijima poslao fotografiju snimljenu tijekom posjete Istria social cluba – Istarskog društvenog centra iseljenika u New Yorku, gdje je razgovarao s predsjednicima istarskih klubova iseljenika. Očito mu je bilo važno javiti se iz Amerike, pa makar i fotkom snimljenom mobitelom. 

Tom je prigodom dogovoren nastavak suradnje Istarske županije te istarskih općina i gradova s klubovima iseljenika u SAD-u. Jakovčić je najavio kako je namjera Istarske županije nakon Bruxellesa otvoriti predstavništvo Istre u New Yorku. Predstavništvo će imati cilj promovirati gospodarske interese Istre u SAD-u, a osobito u New Yorku. Rad predstavništva će se usredotočiti na plasiranje turističkih kapaciteta i vrhunskih istarskih poljoprivrednih proizvoda. Također, ured će imati zadatak promicanja kulturnih osobitosti Istre u New Yorku organiziranjem kulturnih manifestacija.

U New Yorku je župan Jakovčić imao susret i s Rogerom Watersom, jednim od osnivača i autora legendarnih Pink Floyda. Župan je s Watersom razgovarao o suradnji Istarske županije s njim na kulturnim projektima s naglaskom na glazbi. Dogovoreno je će se suradnja konkretizirati do kraja godine, javljeno je iz ureda župana. (Nenad Čakić)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA