Ministar Vrdoljak: Gradske fasade uređuju se prvenstveno zbog građana, a ne turista

0
Boris Miletić i Ivan Vrdoljak
Boris Miletić i Ivan Vrdoljak

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak u Puli se susreo s gradonačelnikom Borisom Miletićem s kojim je razgovarao o projektu uređenja gradskih fasada, „1000 fasada“.

Vrdoljak smatra da njihovo uređenje nije važno samo za turizam i gospodarstvo, već prvenstveno za „socijalnu i urbanu higijenu grada“. „Građani ovdje žive 365 dana u godini i fasade se moraju urediti prvenstveno zbog njih“, izjavio je Vrdoljak nakon sastanka s Miletićem i dodao da treba naći model kojim će se za to „izvući“ novac iz strukturnih fondova, pošto država za to ne izdvaja novac.

S obzirom da je nakon susreta s Miletićem ministar Vrdoljak koji je i član Povjerenstva Brijuni Rivijere, išao obići Muzil, novinari su htjeli čuti što ondje očekuje vidjeti. „Idem vidjeti gdje će Pula biti za 10, 20 godina, gdje će raditi vaša djeca. Za ostalo na tu temu govorit će ljudi od struke“, izjavio je.

Kako za Muzil još nije raspisan natječaj, novinari su Miletića pitali kada će se i za taj dio projekta Brijuni Rivijera to učiniti. "Nakon izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana ovog ljeta, sve će biti spremno za raspisivanje natječaja", izjavio je Miletić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Ivan Vrdoljak (u sredini) sa suradnicima
Ivan Vrdoljak (u sredini) sa suradnicima

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa