Riječani u Puli kupili i servisirali auto bez plaćanja računa

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da su 35-godišnjak i 33-godišnjakinja s područja Viškova počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, a sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za isto djelo tereti se i trgovačko društvo s područja Viškova.

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva  u Puli i kaznenoj prijavi trgovačkog društva iz Pule, policajci su utvrdili kako su muškarac i žena, kao odgovorne osobe u poduzeću s područja Viškova u studenom 2008. godine, prilikom kupnje motornog vozila, s trgovačkim društvom iz Pule sklopili ugovor o zajmu u iznosu od oko 165 tisuća kuna.

Ugovorom su se obvezali vratiti novac u određenom roku te su potpisali bjanko zadužnicu u iznosu od 500 tisuća kuna. Također je utvrđeno kako su početkom 2009. godine servisirali osobni automobil u istom trgovačkom društvu za oko 33 tisuće kuna, a račun također nisu podmirili.

Po isteku roka plaćanja, pokrenuta je ovrha nad računom poduzeća s područja Viškova, ali obzirom na računu nije bilo novčanih sredstava, pulska tvrtka nije uspjela naplatiti svoje troškove.

Provedenim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako su na taj način 35-godišnjak i 33-godišnjakinja te trgovačko društvo s područja Viškova počinili po dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa