Krivolov: Pazinjan izlovio 5 kila ribe u Limskom kanalu

0
Limski kanal
Limski kanal

Porečka je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom iz Pazina utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakoniti ribolov.

Naime, muškarca su policajci zatekli 7. svibnja u 20 sati u Limskom kanalu, kako sa obale uz pomoć ribolovnog štapa lovi ribu.

Utvrđeno je kako je izlovio oko 5 kg razne ribe na području gdje je ribolov zabranjen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 41-godišnjaka slijedi  podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela protuzakoniti ribolov redovnim putem, izvijestila je istarska policija.

PU istarska upozorava građane da je u posebnom rezervatu Limski kanal zabranjen ribolov. Naime, rekreacijski ribolov je trajno zabranjeno obavljati u lukama i lučicama, te na plažama i kupalištima u vremenu od 1. svibnja do 1. listopada. Zabrane su i u posebnim rezervatima; ušćima rijeka Dragonje, Mirne, Raše, te u Limskom kanalu i Fažanskom kanalu, Medulinskom zaljevu.

U Republici Hrvatskoj regulirano je obavljanje športskog kao i rekreacijskog ribolova na moru. Za obavljanje rekreacijskog ili športskog ribolova u ribolovnom moru Republike Hrvatske potrebna je dozvola, bez obzira obavlja li se sa obale ili iz brodice. Ovaj ribolov uređen je Zakonom o morskom ribarstvu, Pravilnikom o rekreacijskom ribolovu na moru i Pravilnikom o športskom ribolovu na moru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa