Tradicijska baština s KUD-om Rakalj na koncertu u marčanskoj sportskoj dvorani

0

Na zahtjev roditelja i publike, u marčanskoj sportskoj dvorani, KUD „Rakalj“ je 5. svibnja održao svoj drugi cjelovečernji koncert. Prije početka programa svim prisutnima obratila se mlada predsjednica Jelena Percan koja je u ime članova KUD-a uputila iskrene čestitke povodom Praznika rada, a posebne čestitke uputila je svim mamama za njihov nadolazeći Majčin dan.

Koncert su započeli roženičari-početnici Roko Dragešić i Mateo Škabić odsviravši mantinjadu, a kroz dvosatni program predstavile su se sve sekcije društva, roženičari, kantaduri i plesači. Umijeće sviranja harmonike pokazali su i mladi harmonikaši odsviravši pjesme po svom izboru.

Dječja sekcija plesom je putovala Istrom, odplesavši sve istarske plesove: balun, staru polku, sette passi - špic polku, promenu i ballo di sedia. Stariji plesači dočarali su publici kako se pleše u Splitu, Prigorju, Slavoniji, a put ih je odveo čak i preko granica Lijepe Naše te su pokazali kako plešu vojvođanski Hrvati - Bunjevci, odplesavši bunjevačke plesove. Nakon nastupa uslijedilo je već tradicionalno druženje i zabava uz starije harmonikaše KUD-a „Rakalj“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa