Uhvaćeni pulski Bonnie i Clyde: Majkama ispred vrtića i škola krali torbice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da su 35-godišnjak iz Pule i 30-godišnjakinja iz Pule počinili ukupno 21 kazneno djelo imovinskog karaktera.

Naime, muškarac i žena su u razdoblju od 20. kolovoza prošle godine do 27. travnja ove godine počinili 19 teških krađa i dvije krađe. Većinu kaznenih djela počinili su na području grada Pule, i to na način da su u poslijepodnevnim satima, u vrijeme kada bi majke dolazile po djecu, provaljivali u osobna vozila parkirana ispred osnovnih škola i dječjih vrtića. Iskorištavajući žurbu i nepažnju žena koje bi svoje torbice ostavljale u automobilima, provalnici bi razbili staklo na prednjim vratima, a potom bi sa sjedišta otuđivali torbice, u kojima su se nalazili novčanici, osobne isprave, mobiteli, ključevi i ostali predmeti. Na taj su način 35-godišnjak i 30-godišnjakinja provalili u ukupno 13 vozila, dok su dva automobila bila otključana, pri čemu su pričinili ukupnu štetu od oko 40 tisuća kuna.

Osim teških krađa i krađa iz vozila, muškarac i žena provaljivali su i kamp prikolice i vikend kuće pa su tako na području Premanture nasilno ušli u četiri kamp prikolice i dvije vikend kuće, odakle su otuđili plinske boce, plinski pištolj, vreće za spavanje, televizor, antenu i razne druge predmete, oštetivši vlasnike za oko 17 tisuća kuna.

U subotu u večernjim satima 35-godišnjak i 30-godišnjakinja su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa