U Puli održana promocija knjige "Hodajmo za zdravlje"

0

U sklopu obilježavanja Dana Grada Pule, 3. svibnja je u prepunoj prostoriji pulskog Doma sportova Mate Parlov održana promocija knjige "Hodajmo za zdravlje", autora Save Ilića i Maria Peruška u nakladi Kluba rekreativaca u prirodi "Istra" Pula.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić dok je u ime Istarske županije promociju pratila Roberta Katačić iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

Ovo peto izdanje u nakladi KRUPPA, prepoznala su i nadležna ministarstva Republike Hrvatske pa su pored akademkinje Vide Demarin, dr. med. Nediljka Jukića i prof. Gorana Vrbanca predgovor napisali i ministar zdravlja Rajko Ostojić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Kao zaključak s ove promocije može se izdvojiti nužnost za još intenzivnijom edukacijom i poticanjem svih dobnih skupina za prakticiranjem tjelesnim aktivnostima. U tome se izdvaja pješačenje, koje pored izraženih psihosocijalnih i zdravstvenih prednosti ima i ekonomski, prometni i općenito pozitivni gospodarski učinak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa