U Medulinu za vikend Festival delicija

0

Prezentacijom projekta AGRI TWIN i bratimljenjem općina počinje danas u Medulinu Festival ulja, vina, slanih i slatkih delicija koji se nastavlja se velikom feštom u subotu i nedjelju na medulinskoj rivi.

U subotu od 11 sati moći će se posjetiti, razgledati i degustirati delicije četiriju zemalja talijanske, mađarske, makedonske i hrvatske, odnosno istarske delicije.

Hrvatsku stranu predstavljati će izlagači sa maslinovim uljem, vinom, rakijom, maslinama, pršutom, sirom, lavandom i drugim tipičnim proizvodima našega kraja. Svi posjetitelji moći će degustirati vino i maslinovo ulje Agroprodukta, pršute i suhomesnate proizvode OPG. Buršić, vino i rakiju OPG.Benazić, kozji sir OPG Martinović, med i medarske proizvode OPG Štoković, kravlji sir OPG Peršić, ulja članova udruge Ulika,  med, džemove i ulja OPG  Farina dok će  OPG Pekica izložiti proizvode od lavande. 

Uz neke od klasičnih istarskih jela poput maneštre, kapuza, fritaje sa šparogama, pedoča, srdela i lignji na žaru posjetitelji će moći kušati jela od gljiva koje će pripremiti glivarska udruga Sunčica.

Članice sindikata umirovljenika Općine Medulin će svojim vrijednim rukama pripremiti domaće kolače, dok će udruge Medulinart, Udruga Rotonda, udruga Valeria te Obrt Luisa prezentirati svoje umjetničke rukotvorine.

Uz sve što će naši sudionici ponuditi i prezentirati, posjetitelji će moći vidjeti i kušati delicije iz Italije, Mađarske i Makedonije, poput salamina, maslina, sira te njihovih kuhanih specijaliteta. Naime svi partneri na projektu AGRI TWIN imati će svoj štand gdje će prezentirati svoje tipične proizvode i delicije

Festivalski dio biti će otvoren za posjetitelje u subotu i nedjelju od 11 do 16 sati, a posebno će biti zanimljivo u subotu, u 14 sati kada će se predstavnici pobratimljenih općina natjecati kuhanju brodeta.

U nedjelju, će već od podneva sve posjetitelje zabavljati rock bend Mendula i zbor udruge sakramentski, a u nedjelju, u 14 sati načelnici četiriju pobratimljenih općina natjecati će se u pečenju palačinki.

Kulminacija cijelog događaja, dogoditi će se u subotu navečer, kada će u organizaciji udruge Ulika, biti dodijeljene nagrade za najbolje extradjevičansko maslinovo ulje. Ove godine, ocjenjivački sud trebao je odabrati najbolje od 120 uzoraka maslinovog ulja.

PROGRAM:

5. svibanj, subota

11:00  - 18 sati Prezentacija i degustacija mađarske, talijanske, makedonske i hrvatske (istarske) hrane

14:00 Međunarodno natjecanje u pripremi brodeta

18:00 Podjela nagrada za najbolje extradjevičansko maslinovo ulje „Ulika 2012“

20:00 Fešta uz Duo Magnolija i Vesnu Nežić Ružić

 

6. svibanj, nedjelja

11:00 – 16:00 Prezentacija i degustacija mađarske, talijanske, makedonske i hrvatske (istarske) hrane

11:30 Degustacija maslinovog ulja

12:00 Nastup Rock benda Mendula i udruge Sakramenski

14:00 Natjecanje načelnika pobratimljenih općina u pečenju palačinki

Ulaz na festival je besplatan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa