Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč osvojili srebro i broncu na Gastru 2012. u Dubrovniku

0
Maida Zećiri i Valentino Jerman
Maida Zećiri i Valentino Jerman

I ove su godine učenici Turističko-ugostiteljske škola Antona Štifanića Poreč uspješno sudjelovali na Državnom i međunarodnom natjecanju učenika – GASTRO 2012. U devet disciplina natjecanje se održavalo od 16. do 18. travnja u Dubrovniku, a domaćin je bila Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Učenik 2. razreda kuhara Valentino Jerman u ekipi s učenikom iz Zagreba osvojio je srebrnu medalju u 1. disciplini - pripremanju menija. Meni se sastojao od 4 slijeda: Složenca od kozica s emulzijom od naranče, Juhe u juhi, Rolade od kunića poslužene s palentom s radićem i pireom od batata te složenom salatom i za kraj Čokoladni duo. Brončanu medalju zaslužila je učenica 4. razreda Maida Zećiri u ekipi s učenikom iz Bjelovara u 8. disciplini, poslovanju putničke agencije.

Na natjecanju su još sudjelovali: Nina Sinković, Stela Đujić, Elisabetta Mladossich, a pratili su ih mentori Stanislav Poropat, stručni učitelj kuharstva, Biserka Udovičić, stručna učiteljica slastičarstva i Rozana Rakovac, profesorica ekonomske skupine predmeta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa