Krajcar: Svoju prvu kompoziciju napisao sam i izveo s 10 godina

0
Denis Martinčić, Bruno Krajcar i Boris Miletić
Denis Martinčić, Bruno Krajcar i Boris Miletić

Skladatelj i glazbenik Bruno Krajcar koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, 4. svibnja obilježava 30 godina glazbene karijere.

Tim su ga povodom gradonačelnik Pule Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Denis Martinčić 2. svibnja primili u prostorijama Komunalne palače.

Miletić je istaknuo veliku humanost tog glazbenika, inače predsjednika Hrvatske glazbene unije Istre. „Ovaj je glazbeni događaj njegov najljepši poklon Gradu“, ustvrdio je Miletić. S njim se složio i Martinčić istaknuvši kako će ga Grad i dalje podržavati u njegovu radu.

U ime župana Ivana Jakovčića i svoje vlastito, pročelnik županova ureda Miodrag Čerina također je čestitao Krajcaru i istaknuo njegov rad na projektu Mate Balota koji je tijekom godina u Istru doveo velik broj eminentnih glazbenika i drugih sudionika.  

Bruno Krajcar, Boris Miletić, Miodrag Čerina i Daniel Sponza
Bruno Krajcar, Boris Miletić, Miodrag Čerina i Daniel Sponza

Krajcar je kazao kako obilježava 30 godina od kad je zapisao svoju prvu klavirsku skladbu koja je javno izvedena. „Tada sam imao samo deset godina, išao sam u treći razred glazbene škole i prvi put nastupao sa svojom klavirskom skladbom koju sam napisao za svoju sada pokojnu majku Ninu“, ispričao je Krajcar. Tada su ga već prozvali mladim talentom s obzirom da je rijetko da već u tako ranoj dobi netko piše kompozicije. Krajcar je prije 20 godina izdao prvi nosač zvuka s vlastitim kompozicijama, a prije 15 diplomirao je na glazbenoj akademiji u Ljubljani.

„Među svim tim obljetnicama odabrao sam proslaviti ovu 30., pa neka si ljudi misle kako mogu tako dobro izgledati s obzirom na toliki radni staž“, našalio se Krajcar. Do sad je napisao 400 kompozicija, od čega ih je 2000 snimano.

Promotor koncerta koji se održava povodom Dana Grada Pule, Daniel Sponza rekao je kako su besplatne karte za koncert već podijeljene. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa