Pula: Tko je na čelu sedam vijeća nacionalnih manjina

0
Novoizabrani predsjednici Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule s gradonačelnikom Borisom Miletićem i pročelnikom Danijelom Ferićem
Novoizabrani predsjednici Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule s gradonačelnikom Borisom Miletićem i pročelnikom Danijelom Ferićem

Gradonačelnik Boris Miletić primio je 14. rujna predstavnike sedam vijeća nacionalnih manjina Grada Pule. Nakon radnog dijela sastanka, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni izabrani predsjednici te njihovi zamjenici.

Konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina Grada Pule održane su 26. i 29. kolovoza te 6. rujna. Na sjednicama se glasalo za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika vijeća, a izabrano je sedam od ukupno osam vijeća nacionalnih manjina Grada Pule. Time je omogućen nesmetan rad vijeća u ovom mandatu.

Vijeće slovenske nacionalne manjine Grada Pule za predsjednicu ima Alojziju Slivar, a zamjenica joj je Marija Langer, predsjednik Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Pule je Božidar Radulović, a zamjenica je Branka Rožman, Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Grada predsjedava Merim Omanović, a njegov zamjenik je Mustafa Škiljan. Za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine izabran je Miloš Bajić, a Vesna Fazlović njegova je zamjenica, dok talijanskom manjinom predsjedava Ervino Quarantotto i mijenja ga Sonia Modrušan. Makedonska nacionalna manjina za predsjednika Vijeća ima Pande Džonova, a za zamjenika Tomislava Proseniklieva. Jetiš Bajrami predsjednik je romskog Vijeća, a Ivo Gušani je zamjenik.

Mađarska nacionalne manjine Grada Pule ima predstavnika, to je Petar Palađi, s obzirom da nisu dovoljno brojni kako bi konstituirali Vijeće. Albanska manjina, pak mora ponoviti konstituirajuću sjednicu, budući da Vijeće nije uspjelo izglasati predsjednika.

Miletić je na prijemu čestitao izabranima na izboru u Vijeće te istaknuo kako činjenica da Grad ima devet Vijeća nacionalnih manjina govori sve o njegovoj multikulturalnosti. „U ovom gradu cijenimo različitosti, uvažavamo drugačiju vjeru ili običaje. Tu je suživot na djelu“, izjavio je gradonačelnik Miletić te istaknuo kako su te vrijednosti prepoznate i izvan granica Pule, ali i Hrvatske.

„Pula njeguje suradnju s drugim gradovima i regijama te je i svima ostalima primjer suživota i tolerancije“, dodao je, naglasivši kako se Puljani time ponose. „Ovdje ne gledamo ljude po vjeri ili nacionalnoj pripadnosti, jer čovjek je – čovjek“, zaključio je Miletić te napomenuo kako je bogatstvo različitosti resurs za napredak Grada.

Pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Pule Danijel Ferić također je čestitao izabranima te izrazio želju skorom izboru predsjednika albanske nacionalne manjine. „Vrata našeg Odjela otvorena su vam za bilo kakvu vrstu problematike“, rekao je novoizabranim predsjednicima Vijeća. (Tekst i foto: Paola Albertini)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA