Nova ponuda u Istri: Poleti… Pojedi… Popij… Odleti…

0
Bruno Trapan
Bruno Trapan

Da se Istra promovira kao vinska regija, to je već odavno jako dobro poznato. Da prostora za novo, drugačije i nešto malo modernije od vinskih cesta ima, pokazuje i već godinama dokazuje mladi vinar, Puležan, Bruno Trapan.

Osim što je nedavno u Šišanu kraj Pule otvorio nešto što je puno više od „običnog“ vinskog podruma, Wine station Trapan, „postaju namijenjenu hedonizmu“, u planu ima još jedan novitet kojemu se već u samom startu smiješi uspjeh.

Riječ je o, rekli bismo, ekstremnoj ponudi koja i prije nego li je zaživjela, budi velik interes. „Ideja je da se naši gosti ukrcaju u helikopter, u Zagrebu ili Puli, dožive panoramski let Istrom, spuste se u naš vinograd u Šišanu, obiđu naš vinski podrum i kušaju naša vina. Tu bi uključili i vrhunsku gastronomsku ponudu nakon koje bi gosti, u smiraj dana, helikopterom krenuli nazad“, rekao mi je Trapan koji je na ideju došao kada je upoznao Pazinjanku Ivu Rogović, vlasnicu avio - kompanije u Zagrebu.

Prvotna ideja bila im je da se gosti s mega jahti ukrcaju na helikopter, no to ne moraju biti isključivo oni koji krstare, kao uostalom ni isključivo strani gosti. „Ispalo je da su zainteresirani i mnogi domaći gosti, poslovni ljudi koji bi svoje partnere počastili ovakvim jednim doživljajem, ali i skupine ljubitelja vina koji bi voljeli doživjet nešto drugačije i na neobičan način upoznat se s našim vinima“, ispričao mi je Trapan koji je ideju plasirao u javnost ne bi li vidio ima li za nju interesa.

Wine station Trapan u Šišanu
Wine station Trapan u Šišanu

„Ideja je već sad jako, jako dobro prihvaćena. Imamo mnogo upita i vjerujemo da ćemo do početka ljeta već krenuti s ovom ponudom“, kazao je Trapan i priznao da nije očekivao baš toliki interes.

No, to zapravo ni ne čudi, s obzirom da se takvo što inače ne može naći u ponudi Istre. „Ovo je nešto stvarno drugačije i samim time trebalo bi biti jako zabavno“ , zaključio je Trapan koji je i sam „jedan sasvim drugačiji istarski vinar“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Trapanova sala za degustaciju vina
Trapanova sala za degustaciju vina

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa