Bez dozvole i s lažnim tablicama bježao policiji pa udario u nogostup

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila da je 43-godišnjak s područja Gračišća počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Naime, policijski službenici su jučer, 29. travnja oko 10,15 sati prilikom kontrole prometa na križanju Županijske ceste 5042 i mjesta Vranići pokušali zaustaviti vozilo marke Peugeot 205, pulskih tablica, koje se kretalo iz smjera Poreča prema Višnjanu. Budući da se vozač nije zaustavio, policajci su krenuli su za njim, no vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne uređaje za zaustavljanje te je nastavio vožnju prema mjestu Kukci.

Neposredno prije kružnog toka, muškarac je pretekao vozilo marke VW Golf, pulskih tablica te je zbog neprilagođene brzine kretanja u kružnom toku izgubio nadzor nad automobilom i udario kotačima u nogostup. Nakon toga vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati u smjeru Višnjana, a nakon kružnog toka ubrzo se i zaustavilo. Prilikom provjere identiteta vozača, utvrđeno je da se radi o 43-godišnjaku s područja Gračišća, koji je upravljao automobilom bez vozačke dozvole.

Također je utvrđeno da se na Peugeotu s prednje i stražnje strane nisu nalazile pripadajuće registarske oznake te protiv 43-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave u redovnom postupku, dok zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv muškaraca slijedi pokretanja prekršajnog postupka, izvijestili su iz istarske policije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa