Edo Kos najbogatiji među direktorima hrvatskih javnih tvrtki: Imovina mu vrijedi 13 milijuna kuna

29.04.2012 - 16:42
Edo Kos
Edo Kos

Prema podacima o imovini novih predsjednika uprava javnih poduzeća:  HEP-a, Hrvatskih cesta, Plinacroa i ARZ-a, najbogatiji je Edo Kos, IDS-ovac iz Poreča. Edo Kos, odnedavno na čelu Hrvatskih cesta,  jedan je od rijetkih direktora koji je poštovao zakonski rok i pravovremeno dostavio svoju imovinsku karticu prema kojoj je „težak“ 13 milijuna kuna.

Ovaj građevinski poduzetnik iz Poreča, posjeduje dvije kuće vrijedne više od 8 milijuna kuna - kuću s oranicom u Poreču od 350 metara četvornih, čija je vrijednost 5,2 milijuna kuna te kuću od 210 metara četvornih, također u Poreču, vrijednu 3,2 milijuna kuna.

U svojoj imovinskoj kartici Kos  navodi i oranicu površine 3590 metara četvornih, vrijednu 530 tisuća kuna u Novoj Vasi, te građevinsko zemljište površine 4523 m2 vrijedno 3,1 milijun kuna u Taru.  U svojim pokretninama Kos navodi lovačku pušku Titan Luxus vrijednu 15 tisuća kuna i ušteđevinu od 130 tisuća eura.

Edo Kos je dugogodišnji član IDS-a i Gradskog poglavarstva Poreča, a široj hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je na njega dvaput pokušan atentat. Atentate je organizirao porečki poduzetnik porijeklom iz Makedonije Sefedin Bilali, zbog čega se protiv njega i njegovih pomagača upravo vodi sudski postupak. (E.V.)

Tweet

Posljednje novosti