Treći Valamar Jazz Festival krajem lipnja u Poreč dovodi vrhunska svjetska jazz imena

0

Valamar Jazz Festival, koji se već tradicionalno održava u Poreču, ove godine odvijat će se u novom terminu od 20. do 24. lipnja. Umjetnička direktorica festivala Tamara Obrovac i njen tim pripremili su i ove godine atraktivan glazbeni program koji će svakog istinskog ljubitelja jazza potaknuti da već sada datume festivala upiše u svoj kalendar.

Iako će se festival održati nešto ranije nego prethodnih godina, dugi dani, ugodne noći i toplo more i dalje će biti začin bogatom festivalskom programu.

Program festivala započinje 20. lipnja u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, gjde će nastupiti Marko Tolja, koji će uz potporu hrvatskih glazbenih snaga izvesti poznate jazz standarde.

3. Valamar Jazz Festival započeti će koncertom Marka Tolje
3. Valamar Jazz Festival započeti će koncertom Marka Tolje
Zbog prošlogodišnjeg pozitivnog iskustva i ove godine je kao jedno od mjesta održavanja koncerata odabrana Eufrazijeva bazilika. U njenom atriju slušatelji će moći uživati u gitarističkom recitalu Ralpha Townera.

Od petka 22., do nedjelje 24. lipnja program će se odvijati na glavnoj lokaciji Valalmar Jazz Festivala, na otočiću Sv. Nikola, preko puta porečke rive. Na pozornici tik uz more nastupit će sa svojim sastavima vrhunski jazz glazbenici Enrico Rava, Joey Calderazzo, Cæcilie Norby, Hugh Masekela i Fred Wesley.

Kako bi cijeli Poreč odisao jazz atmosferom, festivalski tim pripremio je i niz popratnih događanja. Ulični nastupi mladih jazz glazbenika, izložba jazz fotografija, prijepodnevne svirke u lokalnim kafićima, ponoćni jam sessioni i after party programi pružit će zajedno s glavnim programom jedinstveni jazz doživljaj u prekrasnom Poreču.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa