Tunel Zerostrasse Povijesnom muzeju na korištenje bez naknade 10 godina

0

Grad Pula je Povijesnom muzeju Istre na korištenje dao javno sklonište. Riječ je o tunelu broj 12 dugom 600 metara, a ulaz mu je s Giardina. Muzej će sklonište koristiti za djelatnosti od interesa za Grad Pulu i to u trajanju od deset godina, bez naknade.  

Muzej će vrata tunela otvarati tijekom ljetnih mjeseci, od sredine lipnja, do sredine rujna, a to se mjesto već pokazalo kao izuzetno atraktivno za razna događanja, posebice izložbe. Muzej i dalje treba organizirati izložbe po sadržaju adekvatne prostoru i osigurati boravak posjetitelja. Muzej će naplaćivati ulaz, snositi troškove korištenja i održavanja tunela, a dužan je Gradu dostavljati redovito izvješće o radu.

U periodu od 12. do 24. travnja 2012. godine gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je ukupno 18 akata, a predstavio ih je na današnjoj konferenciji za novinare. Među prvim aktima nalazi se Odluka o davanju na korištenje javnog tunelskog skloništa br. 12 Povijesnom muzeju Istre. Naime, ovo tunelsko sklonište,

Puljanima je tunel poznat kao „Zerostrasse“, a otvoren je prošle godine upravo zbog obavljanja muzejsko-galerijske djelatnosti. Kako su u prvoj godini od kad su vrata tunela otvorena za javnost i postignuti dobri rezultati, Muzej ga je dobio na desetogodišnje korištenje i za očekivati je, to će itekako dobro iskoristiti i Puljanima te njihovim gostima ondje donijeti niz novih sadržaja. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa