Predstava o robu Felixu, nova turistička atrakcija u Puli

0
Predstavu igraju članovi kazališne udruge FERR
Predstavu igraju članovi kazališne udruge FERR

Kostimiranu, hodajuću predstavu koja je ujedno i razgled grada, upoznavanje antičke Pule te obilazak kulturno-povijesnih spomenika od Slavoluka Sergijevaca, Portarate, Vile Agripine do Foruma, predstavili su 25. travnja članovi kazališne udruge FERR u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule.

Kako je rekla Vesna Jovičić iz TZ-a, riječ je o pokaznom izvođenju koje je organizirano za predstavnike pulskih turističkih agencija koje bi je mogle svojim gostima ponuditi kao novi program, drugačiji način razgledavanja grada.

Predstavu je prije deset godina režirao Robert Raponja, već se igrala na ulicama grada, a govori o prvom oslobođenom robu, koji je oslobođen upravo u Puli, Felixu. „Predstavu smo već predstavili na 'Danima antike', a igra se uz hrvatski, na talijanskom i engleskom jeziku“, kazala je Jovičić napomenuvši kako bi to mogao biti novi doživljaj Pule i neobičan način za upoznavanje njezine bogate povijesti.

Turistička zajednica počastiti će goste Pule izvedbama na blagdane, 25. lipnja i 15. kolovoza. Inače, za agencije predstava košta 7000 kuna, no njezino trajanje, jezici izvođenja i ostali detalji, predstavnici agencija mogu dogovoriti s udrugom FERR koja će je potom prilagoditi zahtjevima.

Irena Pliško iz agencije Lang international odgledala je predstavu u želji da svojim gostima, mahom mladim ljudima uglavnom iz Njemačke, ponudi nešto novo. „Predstava je simpatična i sviđa mi se ova ideja, ali ne znam kako bi to zvučalo na engleskom i bi li strancima bila zanimljiva ako se ne izvodi na njihovom jeziku. Tim više što su moji gosti s njemačkog govornog područja“, komentirala je.

Njezine kolegice su zainteresirane, pogotovo ukoliko se za njihove goste odigraju samo neki segmenti predstave te ukoliko nekoliko agencija okupi goste i podjeli troškove njezina izvođenja.

S obzirom da je predstava interaktivna, seli se s lokacije na lokaciju, na duhovit i neobičan način otkriva brojne detalje i zanimljivosti vezane za Pulu, za pretpostaviti je da će naći svoj put k ciljanoj publici, ovoga puta, turistima. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa