U subotu Šparugada na novigradskom trgu

0

Gnam – gnam fest ove će subote biti u znaku šparoga i jela od šparoga. Naime, 28. travnja od 18 sati, na novigradskom Velikom trgu, održava se Šparugada.

Na razini clustera Umag-Novigrad organizira se gastro-festival Zlatna šparoga / Dani istarske šparoge, u okviru kojega svaki od TZ-a Clustera organizira poneki prateći sadržaj i na svome području. TZG Novigrada uobičajeno će se priključiti organizacijom Šparugade, jednodnevnog gastro-eventa, uz ponudu tradicionalnih i suvremenih jela od šparuge, u režiji gastro-partnera Lagune Novigrad. Bit će tu i mali degustacijsko-izložbeni sajam s ponudom autohtonih poljoprivrednih proizvoda - vina, rakija, maslinovog ulja, meda, čajeva i marmelada, sira, suhomesnatih proizvoda, slastica i drugih proizvoda. Bit će tu i dječja likovna radionica.

Predviđena je i prodajna izložba suvenira i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca iz udruge Agata, te odgovarajući glazbeno-animacijski program tradicijske glazbe i plesa, uz nastup Folklornog društva Umag i bujskog sastava Bullea Folk Orchestra. Organizator manifestacije je TZG Novigrada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa