Pazinski vijećnik Čubrić: Nije problem na internetu objaviti bar jednu snimku sjednice godišnje

0
34. Sjednica Gradskog vijeća Pazina
34. Sjednica Gradskog vijeća Pazina

"Čestitam svima na uspjehu, ali pokušajmo razmisliti što Grad može napraviti da se transparentnost rada još više poboljša", rekao je nezavisni vijećnik Tomislav Čubrić na 34. sjednici Gradskog vijeća Pazina, održanoj 24. travnja, komentirajući rezultate GONG-ovog istraživanja “Lotus 2011/12" po kojem se Grad Pazin nalazi na 22. mjestu, te temeljem istraživanja i osvojenih 7,75 bodova spada u kategoriju izrazito transparentnih gradova.

Tomislav Čubrić (Nezavisna lista)
Tomislav Čubrić (Nezavisna lista)
"U istom je istraživanju provedenom 2009. godine Pazin je zauzeo 55. mjesto, što znači da je ostvario bitan napredak prema kriterijima istraživanja", dodao je Čubrić te istaknuo kako postoji još niz načina koji bi doveli do poboljšanja.

"Smatram kako nije problem  na službenoj stranici objaviti cjelovitu snimku barem jedne sjednice na godinu", rekao je Čubrić, navodeći točke po kojima je Pazin dobio negativne bodove s posebnim osvrtom na poboljšanje transparentnosti proračuna, gdje smatra da bi na internet stranicama Grada trebale postojati informacije o proračunu koje su razumljive građanima, a ne samo šturi podaci u brojkama. Naveo je kao primjer Grad Rijeku, koja ima kompjuterski program kojim se građani mogu sami okušati u kreiranju proračuna. Prisutni vijećnici složili su se s prijedlozima i podržali predložene korake u napredovanju. (Tekst i foto: Darko Tumpić)
Iz rezultata istraživanja (izvor: gong.hr)
Iz rezultata istraživanja (izvor: gong.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa