Dvojac iz BiH ukrao gotovo četiri kilometra žice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija u subotu, 21. travnja oko 23 sata u Labinskoj ulici u Puli u Alfa Romeu, pulskih tablica, zatekla dvojicu državljana BiH u dobi od 31 i 33 godine. Policajci su otkrili da u prtljažniku prevoze žicu namotanu u kolutove i alat za rezanje žice. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe obojica su uhićeni.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji, neposredno prije dolaska policije, uz željezničku prugu na dionici Pula-Galižana izrezali i ukrali veću količinu bakrene žice.

Osim toga, utvrđeno je da su muškarci u periodu od 26. siječnja do 18. travnja počinili još pet krađa. Osnovano se sumnja da su tijekom noći s 26. na 27. siječnja uz željezničku prugu na dionici Svetvinčenat-Čabrunići s telefonskog stupa izrezali i krali ukupno 400 metara bakrene žice težine 25 kilograma.

U popodnevnim satima 13. veljače su uz željezničku prugu na dionici Juršići-Vodnjan ukrali 320 metara bakrene žice ukupne težine oko 25 kilograma, dok su  15. veljače uz željezničku prugu Galižana-Vodnjan ukrali ukupno 1280 metara bakrene žice ukupne težine oko 80 kilograma.

Također je utvrđeno da su u  periodu od 24. do 28. ožujka uz željezničku prugu na dionici Pula-Galižana, kod Stancije Peličeti, otuđili 800 metara bakrenih žica težine oko 50 kilograma. Na istoj su dionici  tijekom noći s 18. na 19. travnja ukrali ukupno 1080 metara bakrene žice, ukupne težine 70 kilograma.

Počinjenim kaznenim djelima oštećena je tvrtka iz Ogulina za više od 20 tisuća kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su u večernjim satima 22. travnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa