Sudionik nesreće kraj Mošćeničke Drage: Svojom jaknom sam gasio Kočevarovu odjeću

0
Salvatore Bajramović
Salvatore Bajramović

"Taj osjećaj i to što se dogodilo ne može se ni opisati. Stravično. Ne znam niti kako sam ostao priseban i uspio smoći snage da pomognem prijateljima", kazao nam je vidno potresen Salvatore Bajramović iz Raše dan nakon stravične prometne nesreće u kojoj su poginuli motoristi Branko Mađarević (52) iz Pule, Marinko Nimac (50) iz Rijeke i Klaudio Miletić (30) iz Labina.

Barjramović je vozio predzadnji u koloni labinskih motorista, uspio je zakočiti i izbjeći sudar s motorima koji su gorjeli i, srećom, prošao bez ogrebotine.

Salvatore je još uvijek u šoku i ne može vjerovati da se jedan prekrasan dan pretvorio u noćnu moru. Njih četvero, Klaudio Miletić, Miralem Hamzić, Saša Kočevar i Alen Kravanja krenuli su na piće u Opatiju. Kasnije su im se pridružili Natan Horvatek i Dino Paliska. Potom su svi zajedno krenuli natrag u Labin. Najprije su se zaustavili u Lovranu na još jednom piću i onda se uputili doma. Na zavoju, nekih desetak metara prije table za mjesto Kraj, dogodio se sudar.

"Iz pravca Pule naišla su dva motora i na bijeloj crti je došlo do frontalnog, stravičnog sudara, u kojem su na mjestu poginula ta dva motorista i naš Klaudio. Nije im bilo spasa, nisu stigli ni kočiti. Od silovitog udara motori su se zapalili. Ljudi iz obližnje kuće odmah su pozvali hitnu pomoć i vatrogasce i pomogli u gašenju. Ja sam se najviše posvetio Saši Kočevaru, koji je također gorio. Počeo sam svojom jaknom gasiti njegovu jaknu i hlače. Nije bio pri svijesti i hroptao je. On je od nas koji smo ostali živi najviše stradao. Za sada je još u komi. Teško je ranjen, ima unutarnje krvarenje glave, ali se nadam da će izdržati", kazao nam je Salvatore kojeg je danas nazvala Sašina mama, kako bi mu se zahvalila na pomoći.

U nesreći su ozlijeđeni i Dino Paliska i Natan Horvatek, ali ozljede nisu teže naravi pa su nakon liječničke pomoći pušteni kućama. Lakše ozlijede pretrpio je i Alen Kravanja. (Tekst i foto: Eleonora Vlačić)

Salvatore Bajramović s djevojkom Semirom Ahmetašević
Salvatore Bajramović s djevojkom Semirom Ahmetašević

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa