Izraz Terra magica najbolje opisuje Istru: Koristili su ga i stari Rimljani

21.04.2012 - 08:01
Izraz  Terra magica najbolje opisuje Istru: Koristili su ga i stari Rimljani

U sjeni polemika oko područja Sv. Katarina – Monumenti, koje je proglašeno kulturnim dobrim, pomalo su izostale druge teme o kojima je proteklih dana govorio istarski župan Ivan Jakovčić. Između ostalog, komentirao je natječaj raspisan za novi slogan Turističke zajednice Istre koji bi na Poluotok trebao privući nove, još brojnije turiste.

„Na natječaj je prijavljeno oko 800 prijedloga i većina je koristila ključne riječi poput magična i čarobna Istra. To je bio najbolji put da konzultiramo javnost, a sada ćemo angažirati nekoliko marketinških kuća koje će nam dati idealno rješenje za taj novi slogan“, izjavio je Jakovčić napomenuvši kako je to najbolji put za poboljšanje turizma u Istri.

Izraz Terra magica koristili su još i stari Rimljani koji, smatra Jakovčić, savršeno opisuje Istarsku županiju. „To je najstarija definicija Istre koja je jednako aktualna i danas, 2000 godina poslije“, kazao je.

Jakovčić je istaknuo i izvrsnu suradnju s regijom Toscana, posebno u izgradnji nove pulske bolnice čiji je ta regija partner i suradnik. „U sklopu suradnje bit će uključena i razmjena liječnika, bitna za izobrazbu i usavršavanje liječnika. Regija Toscana trenutno gradi četiri nove bolnice, a riječ je o regiji koja u Italiji ima najbolje riješeno pitanje zdravstva“, napomenuo je župan. „Njihovi će stručnjaci besplatno savjetovati naše u izgradnji bolnice“, zaključio je Jakovčić. (Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti