Stvoreno u Rojcu u ozračju multikulturalnosti

20.04.2012 - 11:22
Foto: Rojcnet
Foto: Rojcnet

U sklopu projekta Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju nastavlja se program "Stvoreno u Rojcu" kojim će se široj javnosti predstavljati raznolikosti sadržaja Centra gradskih udruga.

Travanjski dio projekta „ozračje multikulturalnosti“ predstavit će kulturnu baštinu nacionalnih manjina iz Rojca. Programi će se održavati od 24. do 27. travnja od 18 do 20 sati te u 28. travnja od 19 do 22 sata u Dnevnom boravku CGU Rojc (prizemlje).

Različitost kultura predstavit će desetak udruga pripadnica bosanske, srpske, makedonske, mađarske i romske manjine samostalnim programima tijekom prva 4 dana, dok je subota rezervirana za skupni događaj i zajedničko druženje.

Programi pojedinih udruga obuhvatit će različite elemente kulturne baštine, od  poznatih bosanskih gastronomskih specijaliteta, tradicionalnih priča poput zavičaja Nikole Tesle i izložbe znamenitih žena srpske zajednice u Hrvatskoj, glazbenih i folklornih izvedbi, različitih narodnih nošnji, mađarskih specijaliteta poput paprikaša i raznih kolačića, stvaralštva makedonske kreativne radionice te vesele romske glazbe i zabave.

Cilj programa je omogućiti široj javnosti upoznavanje kultura koje čine dio naše lokalne zajednice, ali i druženje i zabavu u ozračju multikulturalnosti Rojca. Organizator ovog događaja je Udruga Seasplash u suradnji sa Savezom udruga Rojc i Gradom Pula uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Tweet

Posljednje novosti