Bulić: Podignuta je optužnica protiv direktora pulskog Vodovoda Darka Višnjića

20.04.2012 - 11:01
Bruno Bulić
Bruno Bulić

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić na konferenciji za novinare održanoj 20. travnja još je jednom izjavio kako u pulskom Vodovodu „vlada bezakonje“ i napomenuo da nitko iz Grada, pa ni gradonačelnik Boris Miletić, na to ne reagira.

„Općinsko državno odvjetništvo u Puli obavijestilo nas je da je 28. ožujka ove godine kod Općinskog suda u Puli podiglo optužnicu protiv okrivljenika Darka Višnjića, zbog počinjenja produljenog kaznenog djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina - povredom prava na rad i drugih prava iz rada“, kazao je Bulić uz napomenu da optužnica ima veliku težinu. Upravo zato, SIK traži da Nadzorni odbor odmah smijeni direktora Višnjića.

Bulić je podsjetio da je 23. svibnja 2011., odlukom direktora Darka Višnjića, izvanredno otkazan ugovor o radu Stanku Raduloviću, zaposlenom na poslovima referenta plana i analize. Zbog nezakonitog otkaza, čime je radnik doveden u izuzetno tešku egzistencijalnu situaciju, 31. svibnja je podnesena kaznena prijava protiv direktora Vodovoda Pula Darka Višnjića.

„Da nema pomoć od SIK-a koji mu mjesečno uplaćuje 4000 kuna, taj bi čovjek i njegova obitelj bili gladni“, naglasio je Bulić uz napomenu da je Radulović bez posla već 11 mjeseci. „To dovoljno govori o socijalnoj osjetljivosti Vodovoda i pulskog gradonačelnika“, ističe Bulić.

Prema njegovim riječima, revizorska komora još se nije oglasila na zahtjev SIK-a poslan 18. srpnja 2011. „Firma COIN revizija d.o.o. Pula vršila je reviziju, a naknadno je angažirana zagrebačka firma IHS, s čijom revizijom nešto nije u redu. Od Revizijske komore i Ministarstva financija tražit ćemo stoga da Višnjić vrati sredstva angažiranja dodatne revizije. Na pulskom Gradskom vijeću potvrđeno je negativno poslovanje Vodovoda, kao što je Stanko Radulović i predvidio, a to je materijalni dokaz da je bio u pravu“, veli Bulić.

Revizor IHS k tome je tvrdio kako je izvještaj Radulovića pogrešan, a kako ističe Bulić, ukoliko se pokaže da je ta revizija plaćena, tražit će se da im se oduzme licenca. 

Navodno u Vodovodu vlada strah, a prema riječima Bulića, jedna je osoba čije ime nije htio odati pozvana u Grad na razgovor kako bi otkrila tko Buliću „odaje informacije“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti