Branko Ružić ulazi u SDP

0
Branko Ružić (Snimio: Nenad Čakić)
Branko Ružić (Snimio: Nenad Čakić)

U Pićnu bi se, najkasnije za dva tjedna, trebala osnovati općinska organizacija SDP-a. Općina Pićan jedna je od rijetkih općina u kojoj SDP nikada nije uspio formirati ogranak. Doduše, stranka u Pićnu već četiri godine ima povjerenika, poznatog novinara i sportskog djelatnika Robija Fonovića, ali ogranak se službeno nikada nije osnovao.

Slučajno ili ne, tajming osnivanja SDP-ovog ogranka u Pićnu poklopio se s pričama da će bivši načelnik općine Branko Ružić ući u tu stranku. Robi Fonović nam je potvrdio samo da će se u Pićnu osnovati općinska stranačka organizacija SDP-a. Mogući ulazak Branka Ružića u SDP nije potvrdio ali nije ni demantirao. No, jedno je sigurno, o primanju novih članova u pićanski ogranak SDP-a neće odlučivati trenutno vodstvo te stranke u Istri.

Naime, nije tajna da je uoči prošlih izbora iz Pićna prema Puli bio upućen prijedlog da SDP u Pićnu na izbore izađe u koaliciji s nezavisnom listom Branka Ružića. Tajnik i predsjednik istarskog SDP-a, Vedran Grubišić i Dino Kozlevac, tada su to odbili jer su procijenili da bi stranci, u jeku kampanje protiv Rockwoola, takav savez štetio. SDP naposljetku u Pićnu nije ni imao izbornu listu, a Ružić je sa svojom uspio ući u Vijeće.

Odnos snaga u istarskom SDP sada se bitno promijenio. Grubišić i Kozlevac su u nemilosti Zorana Milanovića, a njegovi istarski favoriti Tanja Vrbat i Peđa Grbin čini se da nemaju nikakvih predrasuda prema Ružiću. Velika podrška Ružiću je i novi ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, koji s Ružićem već godinama njeguje prisno prijateljstvo. (Eleonora Vlačić)            

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa