Klub mladih IDS-a poziva na akciju Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš

0
Petra Kancijanić i Vili Rosanda
Petra Kancijanić i Vili Rosanda

U Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja će 21. travnja okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja.

„Riječ je o kampanji koja se provodi u sklopu globalnog pokreta 'Let's do it! World Cleanup 2012', te za cilj ima podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju te načinu odlaganja otpada“, rekao je na konferenciji za medije 18. travnja u sjedištu IDS-a u Puli predsjednik Kluba mladih IDS-a Vili Rosanda.

Kampanja će doživjeti vrhunac akcijom čišćenja nepravilno odbačenog otpada 21. travnja, a KM IDS-a će podržati akciju na području grada Pule, Labina, Buzeta i Opatije. „Svi zainteresirani mogu se uključiti u akciju, a potrebne informacije o lokacijama i koordinatorima akcija mogu pronaći na stranici zelena-cistka.org“, izvijestio je Rosanda te dodao da ukoliko želimo čist okoliš i sami moramo biti dio promjena.

Članica Predsjedništva KM IDS-a Petra Kancijanić dodala je da je priroda dio svih nas zbog čega je i  400 članova Europskog parlamenta pisanim dokumentom podržalo akciju World Cleanup 2012.

 „Dokument sadrži i dijelove vezane uz poboljšanje zakona vezanih uz gospodarenje otpadom. A ova se kampanja provodi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a pismo potpore je uputio i europski povjerenik za okoliš Janez Potočnik“, naglasila je Kancijanić.

„Klub mladih IDS-a zalaže se za provođenje rigorozne ekološke politike kao imperativa u razvoju naše regije, stoga pozivamo sve voljne pomoći da se uključe i podrže akciju Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, zaključili su mladi IDS-a. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa