Jakovčić zaratio s ministricom kulture: Pozvao ulagače da se ne javljaju na natječaj za Hidrobazu i Pinetu

0
Ministrica kulture Andrea Zlatar nedavno je službeno posjetila Pulu (Foto: Paola Albertini)
Ministrica kulture Andrea Zlatar nedavno je službeno posjetila Pulu (Foto: Paola Albertini)

Istarski župan Ivan Jakovčić ogorčen je najnovijim rješenjem Ministarstva kulture o proglašenju kulturnog dobra na području Hidrobaze u Puli, dok je u tijeku natječaj za izbor najboljeg investitora za razvojni program Brijuni rivijera na istoj lokaciji.

„Mijenjati uvjete investiranja u fazi natječaja je nedopustivo i neodgovorno“, rekao je Jakovčić podsjećajući da se slično se dogodilo i s lokacijom Katarina-Monumenti, gdje je nekoliko dana nakon zaključenja natječaja doneseno slično rješenje, koje u potpunosti mijenja uvjete natječaja.

„Ovakvo ponašanje pojedinaca ruši ugled Republike Hrvatske i traži donošenje hitnih mjera te oštre sankcije zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca. Radi se o očitom iživljavanju nekoliko osoba nad tisućama nezaposlenih osoba u Istri. Projekt Brijuni-rivijera poznat je svima već deset godina i da su konzervatori htjeli djelovati na način da zaštite ta područja, to su mogli učiniti već čitavo desetljeće“, kazao je Jakovčić te javno pozvao investitore da se ne javljaju na natječaj za lokaciju Hidrobaza u Puli i Pineta u Fažani, jer im kao župan Istarske županije, dok se ne raščiste svi dvojbeni odnosi s nadležnim ministarstvima, nije u mogućnosti na ovakav način osigurati pravnu i investicijsku sigurnost. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa