Jakovčić u Toscani i Emiliji-Romagni o pulskoj bolnici i mediteransko-balkanskom koridoru

0
Ivan Jakovčić u Firenzi
Ivan Jakovčić u Firenzi

Izaslanstvo Istarske županije boravi u dvodnevnom radnom posjetu talijanskim regijama Toscani i Emiliji Romagni. Delegacija na čelu sa županom Ivanom Jakovčićem, u kojoj su još županijski pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan, šef županovog kabineta Miodrag Čerina, pročelnik za održivi razvoj Josip Zidarić, načelnika županijske uprave Valerio Drandić, ravnatelj Opće bolnice Pula dr. Lems Jerin i arhitekt Milovan Kuzmanić, jedan od projektanata nove bolnice u Puli, na put je išla s ciljem upoznavanja načina rada tamošnjeg sustava zdravstva i pripreme za izgradnju nove bolnice u Puli.

Izaslanstvo je posjetilo dvije bolnice, u Pratu u Toscani (na slici), te u Sassuolu u Emiliji-Romagni
Izaslanstvo je posjetilo dvije bolnice, u Pratu u Toscani (na slici), te u Sassuolu u Emiliji-Romagni

Izaslanstvo je posjetilo dvije bolnice, u Pratu u Toscani, te u Sassuolu u Emiliji-Romagni. Izravno na lokacijama dobili su uvid u načine gradnje i opremanja novih bolnica. Osim obilaska bolnica, na tu temu je izaslanstvo Istarske županije imalo i službene razgovore s predstavnicima Regije Toscana. 

Župan Jakovčić tom se prigodom službeno susreo sa predsjednikom talijanske Regije Toscana Enricom Rossijem te je dogovorena daljnja suradnja na programima Europske unije.

Tijekom radnog posjeta Toscani upriličen je i sastanak istarskog izaslanstva s predstavnicima Regije Toscana zaduženim za promet te je dogovoren zajednički projekt čiji je radni naziv Mediteransko-balkanski koridor, s obzirom na važnost stvaranja takvog prometnog pravca i njegovog uključivanja u glavne europske prometne koridore, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa