Grad Novigrad i Laguna Novigrad olimpijcu Giovanniju Cernogorzu pomažu sa po 20 tisuća kuna

17.04.2012 - 11:10
Zrinka Bokulić, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos
Zrinka Bokulić, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos

U prostorijama Streljačkog društva Gusar na novigradskoj streljani u Bužiniji u društvu predstavnika medija upriličeno je svečano potpisivanje dvaju sponzorskih ugovora, kojima su se Grad Novigrad-Cittanova i novigradsko hotelsko-turističko poduzeće Laguna Novigrad obvezali financijski pomoći Giovanniju Cernogorzu, mladom novigradskom sportašu, strijelcu u disciplini letećih meta, koji je ostvario najveći uspjeh dosadašnjeg tijeka svoje karijere plasiravši se na Olimpijske igre 2012. u Londonu.  

Cernogoraz je zasigurno najuspješniji novigradski sportaš svih vremena, te za sada jedini siguran istarski olimpijac, a ovim činom Grada i Lagune Novigrad dobio je značajnu financijsku i logističku potporu koje će mu pomoći da se, na nešto više od tri mjeseca prije početka OI-a u Londonu, kvalitetno pripremi za svoje (do sada) najznačajnije natjecanje u karijeri.

Ugovore o sponzorstvu u iznosima od po 20.000 kuna Cernogoraz je potpisao s novigradskim gradonačelnikom Anteom Milosom i predsjednicom Uprave Lagune Novigrad Zrinkom Bokulić. Pored financijske potpore Gianniju su za ostvarenje što boljeg rezultata na Olimpijadi na raspolaganje besplatno ustupljene i neke od usluga Lagune Novigrad, poput welnessa, fitnessa i drugih sadržaja.

„ Zahvaljujem Gradu i Laguni na ovoj financijskoj pomoći, koja je tim značajnija jer dolazi u ovo recesijsko vrijeme. Sport kojim se bavim i inače je poprilično skup, pogotovo za nekoga tko se njime bavi na vrhunskom nivou, a pripreme za Olimpijske igre znače i dodatno financijsko opterećenje, pa će mi ova pomoć sigurno puno značiti. Omogućit će mi da kvalitetno treniram, da se još bolje pripremim, te da u punoj formi nastupim na Olimpijadi“, rekao je Cernogoraz. Dodao je kako se nada da svojim rezultatima u Londonu neće iznevjeriti očekivanja, te da dinamikom i rasporedom priprema nastoji maksimalnu formu tempirati upravo za sredinu ljeta i OI u Londonu.

Prije Olimpijade Cernogoraz će nastupiti na tri velika natjecanja, od kojih za desetak dana slijedi upravo predolimpijski turnir u Londonu, na kojem će se natjecatelji upoznati s ambijentom streljane na kojoj će se olimpijsko natjecanje i odvijati.

Gradonačelnik Milos istaknuo je ovom prigodom kako Grad i inače u okviru svojih mogućnosti podržava Cernogorza kao mladog vrhunskog sportaša, a odlazak na Olimpijadu bio je motiv više da se Giovanniju i dodatno pomogne ovim sponzorskim iznosom. Sindako je Giovanniju poklonio i mali privjesak sa stiliziranim novigradskim „kampanilom“, kako bi mu donio sreću na olimpijskom natjecanju, a darovao mu je i malu zastavu Grada, za koju se, kako je rekao, nada da će je ponijeti na pobjedničko olimpijsko postolje.    

Direktorica Lagune Novigrad novinarima je prenijela kako je ova tvrtka Cernogorzu odlučila pomoći na inicijativu Grada. „Na Giovannija smo ponosni i želimo mu puno uspjeha na Olimpijadi“, poručila je Bokulić naglasivši kako je Laguna Novigrad i inače opredijeljena za sportski turizam, pa je i pomoć novigradskom olimpijcu na neki način logičan slijed tog opredjeljenja. (K.N.)

Tweet

Posljednje novosti