Predstavio se kao bogataš, živio u tuđoj kući, krao po Istri pa častio susjede

17.04.2012 - 07:59
Foto: PU istarska
Foto: PU istarska

Istarska je policija dovršila opsežno kriminalističko istraživanje te je utvrdila osnovanu sumnju da je 30-godišnjak s područja općine Kaštelir-Labinci počinio ukupno 16 teških krađa i jednu krađu. Neslužbeno doznajemo da se radi o Franku Pincanu iz sela Diklići kraj Kaštelira.

Prema izvješću istarske policije u istraživanju su surađivali djelatnici Policijske postaje Pazin, Policijske postaje Poreč, Policijske postaje Buje i Policijske postaje Umag, obzirom je 30-godišnjak ''operirao'' na području općina Tinjan, Motovun, Grožnjan, preko Višnjana, Kaštelir-Labinci pa sve do Lovrečice, Brtonigle i Novigrada. Zajedničkom suradnjom tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je muškarac u razdoblju od 18. studenog 2011. godine do 10. travnja ove godine provalio u deset vikend kuća, odnosno apartmana, u pet ugostiteljskih objekata i u jedan lovački dom.

Tijekom krađe Pincan bi nasilno otvarao vrata ili prozore objekata, a potom bi iz objekata uzimao pršute, smrznuto meso i druge prehrambene proizvode, zatim alkoholna pića, odjeću te različite alate i električne aparate. Od 16 teških krađa, za koje ga se tereti, u tri slučaja radilo se o pokušaju, odnosno dvaput nije uspio provaliti u objekte, dok je u trećem slučaju uspio, ali nije pronašao ništa što bi ukrao.

Osim 16 teških krađa, počinio je i jedno kazneno djelo krađe. Naime, početkom travnja je iz kamenoloma na području općine Oprtalj iz radnih strojeva otuđio oko 70 litara goriva, koje je pretočio u svoje vozilo, a potom se odvezao s mjesta događaja.

Tijekom istraživanja također je utvrđeno kako je Pincan od 17. veljače živio u mjestu Bašići, u kući vlasništvo 55-godišnjakinje iz Pazina. Naime, nakon što je pronašao oglas u novinama o prodaji kuće, muškarac se javio ženi te joj se predstavio kao bogati poslovni čovjek koji je zainteresiran za kupnju nekretnine. Svojim prijateljskim pristupom uspio je uvjeriti ženu da mu dopusti da neko vrijeme boravi u kući kako bi vidio da li mu odgovara sredina. Tijekom boravka u Bašićima, muškarac je počinio većinu kaznenih djela za koja ga se tereti, a kako ne bi na sebe navukao sumnju mještana, stvorio je s njima dobrosusjedske odnose, časteći ih pritom predmetima koje je otuđio u provalama. (Foto: PU istarska)

Tweet

Posljednje novosti