Košarkaška renesansa u Poreču: Osnovan KK Istra Poreč

0
Osnivači KK Istra Poreč
Osnivači KK Istra Poreč

U Poreču je 13. travnja, na svečanoj osnivačkoj sjednici Skupštine i službeno osnovan Košarkaški klub Istra iz Poreča. U dvorani porečkog Obrtničkog doma okupilo se ukupno 77 osnivača koji su većinom osobno bili prisutni ili putem opunomoćenika. Uz predsjednika kluba, Alena Benkovića, peteročlanu Upravu kluba čine još Branko Avakumović, Danijel Močibob, Marko Uljančić i Oliver Radolović.

Uvodnim govorom Olivera Radolovića, dvorana se napunila entuzijazmom i optimizmom koji zasigurno danas trebaju svim klubovima i sportašima. „U viziji našeg novog kluba dominirat će vrhunska organizacija i brojnost naših članova. Ponosni smo što će uz današnjih 77 osnivača, nakon mnogobrojnih upita i poziva bivših i sadašnjih porečkih košarkaša, već idući tjedan, broj članova kluba porasti na barem 124. Klub osnivamo iz strasti i enormne ljubavi prema košarci. Košarka nam je dala sve ovo večeras, naše prijateljstvo, priče, anegdote, događaje, slike i predivne uspomene, koje želimo prenijeti mlađim generacijama“, istaknuo je Radolović.

Ciljevi osnivanja kluba nisu samo sportski, već edukativnog karaktera te stvaranje nove zajednice koja će štititi i pomagati svojim članovima, ponajviše djeci i roditeljima. Stvaranjem zdravijeg okruženja, kroz sport i druženja, stvara se jedna nova vizija društva koja nadilazi težnju za postizanjem sportskih rezultata. Svi su uvjereni da ni oni neće izostati nakon što će se u treninge i funkcioniranje kluba uložiti maksimalni trud svih njegovih članova. 

Nakon uvodnih riječi te izlaganja o ciljevima, statutu, organizaciji kluba te svega što čini klub, jednoglasno je izglasan za predsjednika kluba Alen Benković. „Drago mi je da vidim puno ljudi, košarkaša s kojima sam igrao zajedno i protiv njih, te puno naših prijatelja koji nisu imali priliku aktivno se baviti košarkom ali vole taj sport i prepoznaju njegovu ljepotu. Postajemo kreatori novog kluba, kluba koji će biti na ponos svih nas, našeg grada, regije i, uvjereni smo, države. Izuzetna mi je čast i privilegija što sam predložen da postanem predsjednik novog kluba i dio tima koji bi trebao, odnosno uvjeren sam da hoće, ispuniti i realizirati sve što smo svi zajedno zacrtali,“ izložio je pred osnivačima i gostima Benković. Nakon Benkovića, uslijedilo je imenovanje za tajnika Kluba. Branko Avakumović jednoglasno je izabran za tajnika. „Osnovna zadaća tajnika našeg kluba biti će briga o poslovanju i administraciji kluba. Imamo viziju modernog tajništva kluba uz snažne mikrosektore poput vlastite web stranice, vođenja klupske blagajne, glasnogovornika kluba, marketinga kluba, sektora o savjetodavnim uslugama (consulting), odjela o klupskim financijama i bankarskim poslovima (banking), brige o prijevozu opreme, dizajnu kluba, vođenju internog i eksternog dnevnika kluba, te praćenju događaja u klubu - kronike kluba,“ završio je Avakumović.

Na sjednici su izabrani i članove sportske direkcije koju će činiti: Kristijan Klarić (zamjenika tajnika), Darko Dika, Almir Mešić, Darko Alihodžić, Marko Jajčević, Alen Barbić, Denis Deković, Emil Beaković, Miljan Lisica i Karmen Radetikio.

Marko Uljančić, izabran je sportskog direktora kluba te je u svojem obraćanju osnivačima i gostima naglasio kako je program sportske direkcije kluba uglavnom usmjeren na osiguravanje podrške i pomoći struci - trenerima i igračima te na organizaciju domaćih i međunarodnih putovanja, organizaciju košarkaškog kampa i škole košarke, vođenja službene statistike kluba, stvaranje foto i video arhive kluba te pripremu i održavanje sportske opreme. Sportsku direkciju činit će: Kristijan Gaćina (zamjenik sportskog direktora), Tamara Haber, Davor Bezmalinović, Boris Juričević, Danijel Sedmak, Nebojša Brkić, Dražen Puniš, Tibor Toromanović i Ivica Milotić.

Za tehničkog direktora kluba izabran je Danijel Močibob koji će zajedno sa tehničkom direkcijom voditi brigu o svim izvansportskim odnosima kluba. Članove tehničke direkcije činiti će: Jasmin Alihodžić (zamjenik tehničkog direktora), Marijan Ritoša, Marko Maras, Nenad Krstić, Aleksandar Dimitrijević i Vedran Banovac. Ciljevi tehničke direkcije su višestruki: 1) odnos sa školama - stvaranje čvrste i snažne simbioze sa svim odgojnim ustanovama (osnovnim i srednjim školama), 2) odnos povezanosti s roditeljima djece, 3) odnos s navijačima, 4) stvaranje snažne mreže sponzora i donatora, 5) uspostava suradnje sa međunarodnim stručnjacima, hrvatskim i inozemnim košarkaškim i sportskim klubovima, s ciljem usavršavanja rada kluba,   6) konstantno praćenje kluba u medijima,  7) suradnja sa sportskim i ostalim javnim institucijama poput HKS-a, KSIŽ-a, SZGP-a, Grada Poreča, Obiteljskih centara, Centara za socijalnu skrb, udruge ''Zdravi grad'', županijskih ureda uprave, domovi zdravlja, visokih učilišta i ostalih.

Nakon imenovanja menadžerom kluba Olivera Radolovića, on je objasnio prisutnima da će njegovi zadaci i ciljevi biti prvenstveno u  organizaciji kluba na tri razine: 1. organizacije menadžmenta kluba, 2. organizacije košarkaške struke i 3. koordinacije između menadžmenta i košarkaške struke.

Na kraju se Radolović zahvalio svima sa sudjelovanju na osnivačkoj sjednici te uputio nekoliko riječi, „Poseban poziv upućujem predstavnicima KK Poreč, našim prijateljima za koje nam je drago da su također večeras ovdje. Ovo je nastavak obećavajućeg dijaloga započetog prošli tjedan radi zajedničkog cilja - uzleta porečke košarke kroz stvaranje snažnog i jedinstvenog porečkog košarkaškog kluba - kojeg ćemo svi zajedno biti članovi.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa