Re(bi)ciklirajte: Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh već prikupila sedam bicikala

16.04.2012 - 07:57
Igor Loparić i volonteri udruge brinu o primopredaji bicikala
Igor Loparić i volonteri udruge brinu o primopredaji bicikala

 „U svega tjedan dana prikupili smo sedam bicikla čime smo izuzetno zadovoljni“, rekao mi je Igor Loparić iz humanitarne udruge „Naš san njihov osmijeh“. Od toga ih je šest već otišlo zahvalnim korisnicima Udruge, a jedan čeka novog vlasnika.

„Prikupili smo bicikle za dob od dvije do tri godine te za dob od 18 do 19 godina, tako da smo pokrili sve dobne skupine“, izjavio je Loparić. Ispostavilo se, kazao mi je, da im je veći problem prevesti bicikle od točke A do točke B nego ih prikupiti. „Imam Fiat Punto pa mi u auto ne stane svaki bicikl, tako da mi je primopredaja problem, pa ponekad biciklu doslovno guram do novog vlasnika“, veli Loparić, no to ne umanjuje njegovu sreću donacijama. „Zadovoljan sam odazivom građana, za potrebite obitelji, korisnike naše udruge ukupno nam treba 25 bicikla, tako da se nadamo prikupiti ih još 18“, dodao je.

Riječ je o humanitarnoj akciji "Re(bi)cikliraj" čiji je inicijator Grad Pula, kojom se želi potaknuti građane dobre volje da doniraju bicikle koje više ne koriste onima kojima trebaju, a ne mogu si ih priuštiti. Oni koji bicikle žele donirati mogu se javiti Igoru Lopariću na broj 095 5479191. (Tekst: Paola Albertini, foto: Naš san njihov osmijeh)

Do sad je prikupljeno sedam bicikala
Do sad je prikupljeno sedam bicikala

Tweet

Posljednje novosti