Zgrada propale Mehanike ide na dražbu

0

Trgovački sud u Rijeci, Stalna služba u Pazinu, po stečajnom sucu Damiru Rabaru, 4. kolovoza je donio zaključak o prodaji stambeno-poslovne zgrade u Ulici Andrije Kačića Miošića 4 u Puli, u vlasništvu propale tvrtke Mehanika d.o.o., nad kojom se provodi stečajni postupak. Zgrada će se prodati usmenom javnom dražbom na ročištu u zgradi suda u Pazinu 29. rujna ove godine.  

Tvrtka Mehanika došla je u središte interesa javnosti početkom 2010. godine, kada je novinsko-izdavačko poduzeće Glas Istre, zbog špekulativnih poslova tadašnje uprave, došlo na rub bankrota. Veze tadašnjih vlasnika ovih dviju tvrtki bile su višestruke, a među ostalim Glas Istre i Mehanika su zajedno osnovali poduzeće Nominat, sa sjedištem u Zagrebu, kojem je Hrvatska poštanka banka odobrila kredit od 90 milijuna kuna za kupnju zemljišta u Dugoj uvali u Općini Marčana.

Zemljište Ulici Andrije Kačića Miošića bilo je također u vlasništvu Glasa Istre, a u istoj ulici trebala je biti nikad završena zgrada nesuđenog istarskog medijskog centra, čija je izgradnja započela u listopadu 2009. godine, a u koju su se trebali useliti Glas Istre, NIT i Radio Maestral. 

Zbog iste je zgrade u listopadu prošle godine kazneno prijavljen Predrag Škuljević iz Pule, u to vrijeme član Uprave Mehanike d.o.o.. On je optužen da je zlorabio ovlasti u gospodarskom poslovanju čime je devetero kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u toj zgradi oštetio za više od 13 milijuna kuna. Naime, kupci su kupili stanove i poslovne prostore, koje nisu mogli upisati kao svoje vlasništvo, jer je na njima bila hipoteka Hypo Alpe-Adria banke. (Nenad Čakić)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa