Stoljetna stabla na pulskoj rivi ipak će (pre)živjeti

13.04.2012 - 13:21
Drvored iz doba Austro - Ugarske na pulskoj rivi za sada je spašen
Drvored iz doba Austro - Ugarske na pulskoj rivi za sada je spašen

„Puno vike nizašto“, moglo bi se reći kada govorimo o rušenju stabala na pulskoj rivi koje se u konačnici ipak neće dogoditi. Suprotno najavama, gradske će vlasti ipak prvo vidjeti hoće li stoljetni drvored opstati, točnije preživjeti radove na obalnom kolektoru. Tek ukoliko se pokaže da su im radovi zaista naštetili, sutra će se stabla rušiti i zamijeniti novima.

Ispada tako da su aktivisti Zelene Istre imali pravo kad su rekli da takvo što zapravo nije ni potrebno. Podsjetimo, predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić u razgovoru za Istarski.hr rekla je da je takva odluka o rušenju drvoreda ishitrena. „Tako se i za radova na Bulevaru govorilo da će stabla smetati, pa se na kraju radilo mimo njih i drveće se na kraju nije ni diralo“, izjavila je Radojčić.

Dugo očekivani i najavljivani radovi počinju u ponedjeljak kada će se Riva u potpunosti zatvoriti za promet.

Uvedena su i nova parkirališna mjesta na kojima će se sat parkinga naplaćivati četiri kune. Privremena parkirališna mjesta bit će preko puta Veslačkog kluba duž ulice 119. Brigade, u ulici Sv. Ivana, duž cijele ulice locirano na lijevoj strani ulice iz smjera Rive, duž ulice Dubrovačke bratovštine, duž Kandlerove ulice do pješačke zone te uz ulicu Marsovo polje preko puta Mljekare i kod bivšeg vojnog poligona. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti