Kristijan Pilat potvrdio: Vinka Cetinski je varala Končara

12.04.2012 - 09:34
Kristijan Pilat potvrdio: Vinka Cetinski je varala Končara

Trebao je to biti posao snova, ali kupnja atraktivnih zemljišta i nekretnina u Istri 2009. godine završila je kao noćna mora za obitelj Cetinski i biznismena Danka Končara nakon što su milijunska ulaganja postala predmet istrage USKOK-a o financijskim malverzacijama. Istraga u koju se uključivao i FBI još nije dovršena, a repovi Končareva ulaganja vuku se i po Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na kojem je počela glavna rasprava u predmetu u kojem Vinka Cetinski zbog klevete traži svog bivšeg knjigovođu Kristijana Pilata, piše Jutarnji list.

Slučaj je počeo nakon što je Končar javno optužio Mirka i Vinku Cetinski da su ga prevarili za višemilijunski iznos pri kupnji zemljišta. Končar je navodno želio uložiti 100-tinjak milijuna eura, a Vinka Cetinski je kao članice uprave njegove tvrtke Kermas ulaganja i tada bliska prijateljica trebala naći zemljišta. Za to je angažirala Dragu Radolovića i njegovu tvrtku Istra Bavaria. Tu u igru ulazi Pilat koji je bio financijski direktor Istre Bavarije i knjigovođa Kermesa. On je, priznao je 11. travnja na sudu, u ožujku 2010. i Končaru i Vinki Cetinski pokazao financijske tablice u kojima je bilo vidljivo kako su Končaru prikazivali znatno veće cijene zemljišta od stvarnih. To je rezultiralo raskolom između prijatelja i pokretanjem istrage tijekom koje je Vinka bila uhićena. Cetinski je Pilata tužila zbog njegova intervjua Večernjem listu u kojem je opisao način poslovanja, tvrdeći da ju je klevetao.

- Intervju nisam autorizirao, no sve što u njemu piše odgovara istini. Nekretnine su kupovali po jednoj cijeni i za svaku su osnovali projektnu tvrtku. Končaru su onda prikazivali puno više cijene udjela u tim tvrtkama koje je on platio. Napravio sam tablice i istovremeno ih dao Končaru, Radoloviću i Cetinski – rekao je Pilat. Vinki je sporna i Pilatova tvrdnja da ga je tražila da joj provjeri može li ikako prebaciti 1,2 milijuna dolara u New York, gdje je sinu Matteu htjela kupiti stan. Pilat je ostao pri toj tvrdnji i ponovio da ga je to stvarno pitala, piše Jutarnji list.

Tweet

Posljednje novosti