Istarske ustaše napokon na naslovnici Glasa Istre

11.04.2012 - 07:31
Istarske ustaše napokon na naslovnici Glasa Istre

Performans pulske podružnice Hrvatske čiste stranke prava, čiji su članovi na dan NDH-a položili vijenac na spomenik domobranima na Mornaričkom groblju u Puli, u potpunosti je uspio. Ovaj idiotizam kojeg je svaki razuman novinar trebao ignorirati, ili ga pak zabilježiti kao fusnotu u rubrici „Bizarno“ uz vijest o priglupom Fažancu koji je ulovljen dok je pljačkao automat za kavu, u najutjecajnijem istarskom mediju vijest je dobila mjesto na naslovnici.

Ali ni to nije bilo dovoljno, već je sva sila hrvatskih sociologa, politologa uz ponekog političara (pogađate: Kajin!) na stranicama Glasa Istre krenula obrazlagati jednu najobičniju zajebanciju nekolicine pulskih mulaca. Ako za svaki svoj performans budu dobivali ovakav medijski tretman, ne treba ni sumnjati da će mlade istarske ustaše organizirati i još koju sličnu predstavu.

A da je obilježavanje dana Nezavisne Države Hrvatske idiotizam, neću objašnjavati  ljevičarskom terminologijom, poput većine komentatora, već sa stajališta hrvatskog domoljuba. Naime, za vrijeme Jugoslavije to je još i imalo neke logike, ali danas kada je Hrvatska priznata država i to s cjelovitijem teritorijem nego u NDH (pa čak i s manje Srba nego NDH, da budem sarkastičan), onda je obilježavanje 10. travnja uvreda za sve sudionike Domovinskog rata, koji su ratovali za današnju Hrvatsku.

To vam je kao da hrvatska nogometna reprezentacija 2014. godine osvoji naslov prvaka svijeta, a onda se pojavi grupa ekscentričnih nostalgičara koja bi datum osvajanja bronce u Francuskoj 1998. godine počela slaviti kao najveći uspjeh hrvatskog nogometa. (Nenad Čakić)

Tweet

Posljednje novosti