Ministar Ostojić posjetio gradilište hotela Park Plaza Histria: Dizanje kvalitete i cijene, put je do uspjeha

10.04.2012 - 14:37
Boris Miletić, Veljko Ostojić i Reli Slonim
Boris Miletić, Veljko Ostojić i Reli Slonim

„Srce mi je tu negdje blizu, ali nastojat ću bit objektivan. Ja sam iz Pule i nadam se da nitko neće zamjeriti što ovu investiciju ipak doživljavam emotivnije i drugačije nego ostale“, izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić koji je sa suradnicima za boravka u Istri, 10. travnja, posjetio i Pulu. Tom je prigodom u turističkom naselju Park Plaza Verudela obišao gradilište hotela Park Plaza Histria, bivšeg hotela Histria.

Ministar Ostojić u Pulu je došao u pratnji suradnika, Bernarda Zenzerovića
Ministar Ostojić u Pulu je došao u pratnji suradnika, Bernarda Zenzerovića

„Mislim da je nakon 1987. godine kada je Histria i cijela Punta Verudela izgrađena, ovo danas jedan bitan i značajan pomak u dizanju kvalitete ukupne Punta Verudele, ali i turizma Istre“, rekao je Ostojić. „Očigledno da je s novim vlasnicima i novim pristupom shvaćeno da je jedino dizanje kvalitete, a s tim i dizanje cijene, put do uspjeha i ja sam zaista zadovoljan i pozitivno iznenađen s ukupnim pristupom, nekim rješenjima i činjenicom da je ovdje u cijelosti angažirana domaća radna snaga. To je ono što ovu investiciju čini posebnom“, naglasio je ministar Ostojić.

Dodao je da i rezervacije stoje dobro, što ga posebno veseli: „Inače se već u prvoj godini ne mogu očekivati jako dobri rezultati investicija, već tek nakon tri godine, stoga je ovo veliki uspjeh“, kazao je i izrazio zadovoljstvo što je ovo tek početak jednog većeg investicijskog ciklusa Arenaturista. „Doznao sam da već na jesen možemo očekivati nastavak, a to je ono što sigurno Puli, Istri i istarskom turizmu treba“, zaključio je Ostojić.

Boris Miletić, Veljko Ostojić i Reli Slonim
Boris Miletić, Veljko Ostojić i Reli Slonim

Reli Slonim zastupnik Arenaturista smatra da će investicija zasigurno povećati i prihode. „Očekujemo veće prihode, s obzirom da ćemo ponuditi i veću kvalitetu. Ipak, skromni smo i vjerujemo da će se oni povećavati postupno“, izjavio je. Tako se u prvoj godini, s obzirom da ne žele gostima dati veliko opterećenje, posebno uzevši u obzir ekonomsku situaciju, nadaju povećanju prihoda od 13 do 17, najviše 20 posto. No to će, veli Slonim, iz godine u godinu rasti.

Boris Miletić, gradonačelnik Pule izjavio je da je investicija iskorak za turizam Grada Pule, ali i Istre te čitave Hrvatske. „Drago mi je da je Arenaturist odlučio uložiti u veću kvalitetu objekata i samim time biti konkurentniji na svjetskom turističkom tržištu, a posebice me veseli što se, osim smještajnih jedinica, uređuju i ostali sadržaji koji će bit ponuđeni ne samo turistima, već i građanima Pule", rekao je Miletić.

Na Verudeli se uređuju i bazeni
Na Verudeli se uređuju i bazeni

Kao što smo već pisali, investicija uređenja hotela Histrije „teška“ je 25 milijuna eura, a njome će novi hotel Park Plaza Histria dobiti pune četiri zvjezdice. Kako mi je rekla Manuela Kraljević, direktorica marketinga Arenaturista, novo uređeni hotel svoja će vrata otvoriti sredinom svibnja, kako je i planirano. (Tekst i foto. Paola Albertini)

Apartmani na Verudeli već su uređeni
Apartmani na Verudeli već su uređeni

Tweet

Posljednje novosti